Jääkiekko

Liigassa jaettiin kaksi pitkää pelikieltoa

Liigan kurinpito langettanut pitkiä pelikieltoja JYPin Braden Christofferille ja Pelicans Jens Bryggmanille.JYPin kanadalaishyökkääjä Braden Christoffer taklasi viime lauantain JYP-Ilves -ottelussa kolmannen erän lopussa Ilveksen tshekkiläismaalivahtia Marek Langhameria päähän. Tilanteesta ei ottelussa tuomittu rangaistusta, mutta päävideotuomari asetti taklauksen kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että vaikka Christoffer ei tee tilanteessa taklausliikettä, hän oikaisee maalivahdin alueen poikki ja osuu voimakkaasti alueellaan olevaa maalivahtia päähän.

Kurinpitodelegaatio on määrännyt Christofferille kuuden ottelun pelikiellon.

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Pelicansin Lars Bryggmanille viiden ottelun pelikiellon

Pelicansin ruotsalaislaitahyökkääjä Lars Bryggman taklasi viime lauantain Pelicans-HIFK -ottelussa HIFK:n Johan Motinia, josta hänelle tuomittiin iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) sääntöjen vastaisesta pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että edellä kuvatussa taklauksessa Bryggman taklaa avaussyötön antanutta Motinia. Motin on vielä taklaushetkellä kiekollinen pelaaja, jota voidaan sääntöjen sallimalla tavalla taklata, kurinpito aloittaa perustelunsa.

– Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että Bryggmanin taklaus kohdistuu kuitenkin pelkästään Motinia päähän, johon tulee voimakas kontakti. Bryggmanin taklauksen voima ei kohdistu taklauksen kohteena olevan pelaajan vartaloon. Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio toteaa, että Bryggmanin taklaus täyttää säännön 48 tunnusmerkistön. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, että taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus ja pelikielto, perustelu jatkui.

Vixi