Jääkiekko

Liiga tiedottaa: Uusi Liigahallitus on valittu

Jääkiekon SM-liiga Oy:n yhtiökokous on päättänyt Liigan hallituksen kokoonpanosta kaudelle 2022-23.Jääkiekon SM-liiga Oy:n yhtiökokous hyväksyi nimitysvaliokunnan esityksen, jonka perusteella Liigan uuden hallituksen muodostavat seuraavat henkilöt:

• Puheenjohtaja: Heikki Hiltunen

̉•Jäsenet: Lasse Aho, Pasi Hagman, Heikki Hietanen, Janne Mokka, Mikko Pulkkinen ja Jyrki Seppä.

Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme kautta.

Hiltunen on toiminut Liigan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2016. Hänen nykyinen kolmivuotinen toimikautensa käynnistyi viime vuonna. Hiltunen on myös Vaasan Sportin puheenjohtaja ja iLOQ-yrityksen toimitusjohtaja. Hallituksessa jatkavat Hiltusen lisäksi Aho ja Pulkkinen sekä Suomen Jääkiekkoliiton edustajana Hietanen.

Vuorineuvos Aho on työskennellyt Olvin toimitusjohtajana lähes 20 vuotta, ja Liigan hallituksessa hän on istunut vuodesta 2016.

Pulkkinen on KooKoon hallituksen puheenjohtaja ja Tietoevry Connectin maajohtaja Suomessa. Hän on ollut Liigan hallituksessa vuodesta 2019.

Hietanen on Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksen jäsen ja kevään 2023 jääkiekkoilun MM-kisojen pääsihteeri. Hän on Liigan hallituksessa Suomen jääkiekkoliiton edustajana.

Uusista jäsenistä Hagman on oululainen asianajaja, joka kuuluu Oulun Kärppien sekä Kärppä-säätiön hallituksiin.

Mokka on Rauman Lukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Posiva Oy:n toimitusjohtaja. Seppä on Ilves-Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Erovuorossa olleista jäsenistä Pulkkinen jatkaa hallituksessa. Mika Sutinen, Heikki Penttilä ja Veli-Pekka Marin jättävät hallituksen.

Nimitysvaliokunta painotti näkemyksessään muun muassa diversiteettiä, eri liigaseurojen tasapuolista edustusta ja erityisosaamisen alueita, joista olisi etua Liigan hallituksessa toimimisessa. Samoin vaihtuvuuden ja jatkuvuuden tasapaino oli tärkeä ohjenuora valiokunnan pohdinnassa.

– Haluan kiittää edellistä hallitusta vahvasta sitoutumisesta ja erinomaisesta panoksesta koko Liiga-yhteisön hyväksi. Samalla haluan toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi. On hienoa päästä jatkamaan työtä uudistuneella kokoonpanolla ja entisestään kasvattamaan Liigan roolia arvostettuna ammattiurheilun edelläkävijänä, sanoo puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Lähde: Liiga.fi

Vixi