Jääkiekko

Legendaarinen NHL-hyökkääjä Mike Bossy on kuollut

New York Islandersin legendaarinen maalintekijä Mike Bossy on kuollut 65-vuotiaana.Legendaarinen maalintekijä Mike Bossy on menehtynyt 65-vuotiaana. Bossy ilmoitti lokakuussa, että hänelle on todettu keuhkosyöpä. Hänen kuolemastaan kertoi eilen perjantaina NHL.

Bossy ylsi kymmenen kautta kestäneellä NHL-urallaan yhdeksän kertaa vähintään 50 maaliin. Bossy teki NHL:ssä 573 maalia pelaamissaan 752 runkosarjaottelussa. Ensimmäisellä NHL-kaudellaan 1977–78 hän teki tulokkaiden 53 osuman maaliennätyksen, jonka hän menetti kaudella 1992–93 Teemu Selänteelle.

Stanley Cupia voittoa Bossy juhli New York Islandersissa neljästi.

Parhaat kautensa Bossy kiekkoili keskushyökkääjä Bryan Trottierin ja kovaotteisen Clark Gilliesin rinnalla. Selkävaivoista kärsinyt Bossy pelasi viimeiset ottelunsa NHL-kaudella 1986–87, mutta lopullisen lopettamispäätöksen hän teki syksyllä 1988.

– New York Islanders suree Mike Bossyn poismenoa. Hän oli urallaan ikoninen pelaaja, jolla oli verraton halu olla paras joka kerta, kun hän meni kentälle, Islandersin GM Lou Lamoriello kommentoi Bossyn poismenoa NHL:n nettisivuilla.

– Joukkuetovereineen Bossy hankki Islandersille neljä perättäistä Stanley Cupin voittoa ja jätti pysyvän jäljen seuran historiaan.

Bossy on Islandersin mestaruusjakson kolmas tänä vuonna kuollut pelaaja. Gillies kuoli tammikuussa 67-vuotiaana ja Jean Potvin maaliskuussa 72-vuotiaana.

Vixi