Jääkiekko

KooKoon puolustuspää täydentyy kahdella järkelepuolustajalla

KooKoon miehistöön liittyvät järkelepakit ensi kaudeksi Stefan Warg ja Ari Gröndahl.Liigajoukkue KooKoon puolustuksessa kiekkoilee ensi kaudella ruotsalaispelaaja Stefan Warg ja Ari Gröndahl.

32-vuotias ruotsalaispuolustaja Warg siirtyy Kouvalaisten oranssipaitaan yksivuotisella sopimuksella. Warg edusti viime kaudella kahta SHL-seuraa, kun hän aloitti kautensa Örebrossa, mutta siirtyi lokakuun lopussa Djurgårdeniin. Hän kiekkoili viime kaudella SHL:n runkosarjassa kaikkiaan 51 ottelua saalistaen ainoastaan neljä syöttöpistettä. Pudotuspelejä kertyi neljä ilman tehopisteitä.

Warg on kiekkoilut kaikkiaan 390 SHL:n runkosarja- ja pudotuspeliottelua (8+48). Häneltä löytyy Ruotsin mestaruus keväältä 2014. Hän on myös pelannut Pohjois-Amerikassa vuosina 2008-10 WHL:ssä yhteensä 139 ottelua tehoin 1+36 sekä kaudella 2013-14 AHL:ssä 21 ottelua Norfolk Admiralsin riveissä.

– Olemme hakeneet pitkään puolustukseemme pelaajaa, joka toisi mukanaan kokemuksen lisäksi kovuutta ja johtajuutta joukkueeseen. Stefan täyttää kaikki nämä kriteerit ja oikea käsi alhaalla pelaavana hänellä on vielä lisäbonusta pelaamiseemme, kommentoi tiedotteessa KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

KooKoon puolustukseen liittyy myös 195-senttinen ja 101-kiloinen helsinkiläislähtöinen Ari Gröndahl. Gröndahl kiekkoili viime kaudella ICEHL-sarjaa Dornbirner EC:n riveissä 46 ottelua tehoin 1+4=5. Häneltä löytyy Liigakokemusta kaikkiaan 390 ottelua (37+57) edustaen Espoon Bluesia, Vaasan Sportia ja KalPaa. Hänen sopimus on kolmen kuukauden mittainen ja siihen sisältyy optio loppukaudesta.

KooKoon pakisto tarvitsee vahvistusta, sillä Eero Teräväinen toipuu viime kauden välierässä saamasta vammastaan ainakin lokakuulle ja Saku Vesterinen jatkaa kätensä kuntoutusta toistaiseksi määrittelemättömän ajan.

− Ari on kokenut Liiga-pelaaja, jonka uskon olevan meille arvokas lisä sekä jäälle että pukukoppiin, Kultanen kuvailee tiedotteessa.

Vixi