Jääkiekko

Kohusiirto varmistui: Jesperi Kotkaniemi siirtyy Carolinaan, Montreal ei vastannut tarjoukseen

Jesperi Kotkaniemi siirtyy Carolina Hurricanesin NHL-joukkueeseen. Sopimus on vuoden mittainen.
Ässäkasvatti Jesperi Kotkaniemi, 21, siirtyy yksivuotisella sopimuksella Carolina Hurricanesin riveihin Montrealista.

Jesperi Kotkaniemen nykyinen seura Montreal Candiensin ei vastannut määräaikaan mennessä Carolinan viikko sitten tekemään 6,1 miljoonan dollarin eli 5,1 miljoonan euron tarjoukseen. Montreal on kertonut asiasta verkkosivuillaan.

Suomalaispelaaja pelasi viime NHL-kaudella 56 runkosarjan ottelua tehopistein 5+15. Pudotuspeleissä Kotkaniemelle kertyi 19 ottelua ja tehot 5+3. Kaikkiaan hän kiekkoili Montrealin riveissä 171 runkosarjaottelua tehoin 22+40=62 ja pudotuspelejä 29 tehoin 9+3=12. Hän käväisi kaudella 2019-20 AHL:ssä Laval Rocketin riveissä 13 ottelua verran, joissa hän tehtaili 1+12=13 tehopistettä.

– – Jesperi Kotkaniemi on pelaaja, joka on ollut tutkallamme. Uskomme, että hän kukoistaa (Carolinan valmentaja) Rod Brind’Amourin järjestelmässä ja kulttuurissa, ja hänestä tulee tärkeä osa sitä, mitä rakennamme Carolinassa tuleville vuosille, Hurricanesin GM Don Waddell sanoi.

Montreal varasi Kotkaniemen kesällä 2018 koko varaustilaisuuden kolmannella vuorolla. NHL-urallaan porilaissyntyinen pelaaja on tehnyt kaikkiaan 22 maalia ja kerryttänyt 62 pistettä runkosarjassa Canadiensin paidassa. Lisäksi pudotuspeleistä on kertynyt kaikkiaan yhdeksän maalia ja 12 pistettä.

TSN:n mukaan Carolina yritti aiemmin hankkia Kotkaniemeä riveihinsä pelaajavaihdon kautta, mutta sopimusta ei syntynyt.

Lue lisää:
Nyt jysähti: Jesperi Kotkaniemelle iso sopimustarjous Carolina Hurricanesilta

AnaGonda