Jääkiekko

KalPa hankki tshekkiläismaalivahdin Matěj Machovskýn ensi kaudeksi

Kuopiolaisten maalivahtiosasto vahvistuu tshekkiläismaalivahdilla Matěj Machovskýlla.KalPa tiedotti eilen verkkosivuillaan keskiviikkona tehneensä sopimuksen 28-vuotiaan tshekkiläismaalivahdin Matěj Machovskýn kanssa. Machovský on torjunut neljä edellistä kautta kotimaansa pääsarjajoukkue Spart Prahan riveissä.

− Matěj on tottunut pelaamaan paljon ja hän on valmis kantamaan vastuuta. Hän on pelannut yhdessä Euroopan suurseuroista monta vuotta ja hän on jo kokenut maalivahti. Olemme tyytyväisiä, että Matej pukee ensi syksynä KalPa-paidan päälleen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo tiedotteessa.

Machovský aloitti viime kauden KHL:n Dinamo Riiassa, mutta päätti kautensa tutussa prahalaisseurassaan. Hän ehti torjua KHL:ssä kuusi ottelua 83.0 torjuntaprosentilla. Spartan maalilla hän 19 ottelua torjuntaprosentilla 92,0. Ensi kaudella hän jakaa KalPan torjuntavastuun 19-vuotiaan Juha Jatkolan kanssa.

− Liiga on todella vauhdikas sarja. Suomi on yksi maailman johtavista jääkiekkomaista ja odotan innolla, että pääsen näyttämään kynteni Kuopiossa, Machovský intoilee.

Maalivahdin sopimus kattaa ensi kauden ja lisäksi sopimuksessa on optio seuraavasta kaudesta. Hän tulee torjumaan KalPan maalilla numerolla 25.

Vixi