Jääkiekko

Julius Nättinen HIFK:hon kahden vuoden sopimuksella

Liigan maalikuninkuuden kaudella 2019-2020 voittanut Julius Nättinen vahvistaa ensi kaudella HIFK:ta.25-vuotias hyökkääjä Julius Nättinen on solminut kaksivuotisen sopimuksen HIFK:n kanssa. Nättinen saapuu HIFK:hon SHL-seura Växjö Lakersista, johon hänellä oli sopimus myös ensi kaudesta. Se kuitenkin purettiin viime viikolla.

Jere Innalan poistuttua etsimme profiililtaan samantyyppistä pelaajaa, jolla päämääränä on edelleen Pohjois-Amerikka. Julius on jo todistanut olevansa liigatasolla tehokas hyökkääjä ja erinomainen maalintekijä. Uskomme vahvasti, että pystymme auttamaan häntä myös kohti seuraavaa tasoa, totesi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Viime kaudella Nättinen teki SHL:ssä 33 ottelussa tehot 8+12=20. Pudotuspeleissä hän viimeisteli vain yhden maalin neljässä pelaamassaan ottelussa.

– Tulen Helsinkiin erittäin motivoituneena. Viimeiset kaksi vuotta meni ulkomailla, ja kun tämä mahdollisuus tuli eteeni, päätin tarttua siihen. HIFK oli alusta alkaen kiinnostavin vaihtoehto. Olen nopea ja suoraviivainen pelaaja ja tykkään laukoa paljon. Haluan pelini entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja uskon että täällä voin ottaa sen suhteen seuraavan harppauksen, Nättinen kertoi.

Nättinen on pelannut viimeksi Liigassa kaudella 2019-2020 JYPin paidassa. Tuolloin hän voitti sarjan maalipörssin 33 osumalla ja sijoittui pistepörssissä kolmanneksi 55 tehopisteellään. Kaikkiaan Nättinen on kiekkoillut Liigan runkosarjassa 105 ottelua tehoin 43+38=81 ja pudotusotteluita ainoastaan kaksi ilman tehomerkintöjä pelaneena.

Nättinen on pelannut urallaan yhden kauden Sveitsin pääsarjassakin edustaen HC Ambri-Piotta. Häneltä löytyy kokemusta myös AHL:stä, jossa hän pelasi kaudella 2017-2018.

Vixi