Jääkiekko

Jokereille kaksi vahvistusta Pohjois-Amerikan kaukaloista

Helsingin Jokerit on solminut kahden vuoden sopimukset pelanneiden Kalle Kossilan ja Otto Leskisen kanssa.

KHL-joukkue Helsingin Jokerit on solminut hyökkääjän Kalle Kossilan ja puolustajan Otto Leskisen kanssa kaksi vuotisen sopimuksen molempien kanssa.

Pohjois-Amerikassa kaudesta 2012-13 saakka pelannut suomalaishyökkääjä 28-vuotias Kalle Kossila on pelannut ensin yliopistossa ja myöhemmin sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Hän edusti päättyneellä kaudella Toronto Maple Leafsin organisaatiota ja teki AHL:n puolella Toronto Marliesin paidassa 28 pelissä 7+22=29 pistettä. Hänet nimettiin AHL:n Kanadan-divisioonan tähdistökentälliseen kauden päätteeksi.

Kossila on pelannut urallaan 19 NHL-ottelua Anaheim Ducksin paidassa ja tehnyt niissä 2+1=3 pistettä. AHL:ssä hyökkääjällä on tilillään 210 kamppailua, joissa ovat syntyneet tehot 61+115=176.

Kauniaisissa kasvanut Kossila edusti Jokereita usealla kaudella juniori-ikäisenä. Hän oli muun muassa voittamassa seurassa C-nuorten SM-kultaa kaudella 2008-09.

− Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus. Olemme iloisia, että voimme toivottaa Jokereissa juniorina pelanneen parhaassa iässä olevan suomalaisen huippupelaajan tervetulleeksi riveihimme, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa.

24-vuotias puolustaja Otto Leskinen nousi SM-liigakehiin KalPassa ja siirtyi Montreal Canadiensin organisaatioon, jossa on kulunut kaksi viime kautta. NHL-pelajä hän pelasi kuusi.

– Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Hän on pelaajana vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, Kurri sanoi tiedotteessa.

Jokkeri