Jääkiekko

Ilveksen tähtiveskari Marek Langhamerin ensi kauden seura on nyt selvillä

Ilveksen ykkösvahtina kahden kauden ajan toiminut Marek Langhamer jatkaa uraansa SHL-seura Oskarshamnin riveissä.Ruotsalaisseura IK Oskarhamn tiedotti tänään tiistaina verkkosivuillaan, että ovat solmineet kaksivuotisen sopiksen tshekkiläisveskari Marek Langhamerin kanssa.

– Hän on huippumaalivahti. Hänellä on atleettinen tyyli ja hän haluaa ennemmin torjua kiekon kuin vain osua siihen. Marek on ollut toivelistallamme jo marraskuusta lähtien, Oskarshamnin maalivahtivalmentaja Mikael Sandberg toteaa seuran tiedotteessa.

Langhamer on viime vuosina kuulunut Tshekin maajoukkueen vakiokasvoihin. Langhamer on torjunut urallaan myös Tshekin pääsarjassa, KHL:ssä sekä NHL:ssä Arizona Coyotesin organisaatiossa. NHL-otteluita miehelle kertyi kolmen kauden aikana vain kaksi.

Langhamer torjui kaksi edellistä kautta Tampereen Ilveksen maalilla Liigan runkosarjassa 71 ottelua torjuntaprosentilla 91,7 ja pudotuspelejä hänelle kertyi 22 ottelua torjuntaprosentilla 92,5.

Tällä kaudella hän loisti Ilveksen maalilla, kun pelasi 40 ottelua runkosarjassa 92,38 torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,83 sekä kahdeksan nollapeliä, joka on tupsukorvien seuraennätys.

Vixi