Jääkiekko

Hokin Joonas Virtaselle kolmen ottelun pelikielto

Kajaanin Hokin puolustaja Joonas Virtaselle on langettu kolmen ottelun pelikielto.Mestiksen kurinpito on määrännyt Kajaanin Hokin puolustaja Joonas Virtaselle kolmen ottelun pelikielto.

Kolmen ottelun pelikiellon taustalla on viime viikon lauantaina 19. marraskuuta pelatun Imatran Ketterän ja Kajaanin Hokkiin välillä tapahtuneesta taklaus tilanteesta. Kurinpitopäätöksen perusteella Virtanen taklasi Ketterän kiekotonta pelaajaa keskikaistalla oman siniviivan tuntumassa. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritettiin hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen perusteella kurinpitoryhmä katsoo olevan kuitenkin kiistatonta, että taklaus osuu vartalon ohella myös päähän.

Päätöksen mukaan kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Päähän kohdistuneen iskun voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä on Mestiksen kurinpitosääntöjen mukaan ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, taklaavan pelaajan asento ns. kasvaa kontaktiin, mikä osaltaan vaikuttaa taklauksen osumisen nimenomaisesti vastustajaa päähän. Edelleen kurinpitoryhmä on ottanut huomioon, että taklaus suoritetaan osin pimeästä kulmasta. Vaikka vastustaja huomaa taklaavan pelaajan juuri ennen kontaktia, ei tällä ole tosiasiallisesti aikaa reagoida tilanteeseen. Kurinpitoryhmä katsoo, että vastaavissa tilanteissa pelaajalla on korostunut huolellisuusvelvoite suorittaa taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa.

Edellä esitetty sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden pelaajalle määrätään kolmen ottelun lisärangaistus.


Jos ei yllä oleva video näy, niin katso se tästä.

Lähde: Mestiksen verkkosivut

Vixi