Jääkiekko

Alexander Nikulin siirtyy Ranskan pääsarjaan

Viime kaudella TUTO Hockeyn venäläishyökkääjä Alexander Nikulin, 36, siirtyy Ranskaan liigan Angletin joukkueeseen.Venäläishyökkääjä Alexander Nikulin pelasi viime kaudella Mestistä TUTO Hockeyn miehistössä kaikkiaan 51 ottelua tehden 11 maalia ja huikeat 26 syöttöä. Nikulin siirtyi Aurajoen rannalle kaudella 2019-20 slovakialaisesta seurasta. Turussa hän ehti pelaamaan runkosarjassa 11 ottelua ja tehden huikeat tehot 4+9=13. Kaudella 2020-21 hän ei pelannut laisinkaan.

Ranskan pääsarjassa pelaava Anglet tiedottaa verkkosivuillaan hankkineensa Nikulinin joukkueeseen yksivuotisella sopimuksella.

Anglet-miehistössä on Nikulinille tuttu maamies Ilja Zubov, jonka kanssa hän pelannut aikoinaan Moskovan CSKA:ssa ja Venäjän U20-joukkueessa.

NHL-joukkue varasi Nikulin vuonna 2007 neljännellä kierroksella. Hän on päässyt ainoastaan pelaamaan NHL:ssä kaksi Ottawan Senatorsin ja yhden Phoenix Coyotesin riveissä ilman tehopisteitä saalistaen. Kahden kauden aikana Nikulin pelasi 140 AHL-ottelua tehoin 23+52=75.

Vixi