Pelinurkka

Tiimivetoinen Exoprimal-verkkopeli sai ilmaista lisäsisältöä pelipäivityksen myötä

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Exoprimal-toimintapeli päivittyi ilmaisella lisäsisällöllä, kuten kymmenellä uudella haarniskavaihtoehdolla.Kiehtovia ja intensiivisiä yhteistyöotteluita dinosaurusuhkia vastaan tarjoava Exoprimal -toimintapeli on laajentunut ensimmäisellä lisäosapäivityksellään. Pelaajahahmojen tärkein varuste eli exopuku muodostaa hahmojen ominaisuuksien rungon ja määrittää kunkin pelaajahahmon pelityylin. Pelinpäivityksen myötä valikoima laajenee peräti kymmenellä uudella exopuvulla. Uudet puvut tarjoavatkin runsaasti uudenlaisia vaihtoehtoja hahmojen toimintaan.

Lisäksi päivitys kattaa yli 30 erilaista varustemoduulia, joilla näitä taisteluhaarniskoja voidaan virittää monin eri tavoin taistelutyyliä palvelemaan. Päivitykseen sisältyy myös ainutlaatuinen Skywave Egret -varustepinnoite eli skini. Sillä juhlistetaan yli kahden miljoonan Exoprimal-pelaajan virstanpylvästä.

Koska uusien exopukujen ase- ja varustetaso vaihtelee reilusti mallista toiseen, näiden eri yhdistelmien oppiminen vie aikansa. Siinä missä osa keskittyy tehokkaaseen lähitaisteluun tai lyhyiden kantamien yhteenottoihin, osa vaihtoehdoista sopii kaukotaistelijan rooliin. Niinpä pelaajat voivat kehittää kokonaan uudenlaisia taistelutaktiikoita erilaisten pukuyhdistelmien myötä ja kokeilla näitä toinen toistaan katalampia dinosaurusuhkia vastaan. Käyttöönsä pelaajat saavat uudet pukuvaihtoehdot nostamalla nykyisten pukujen perusversiot tasolle 20.

Pukuvaihtoehtojen ja lisämoduulien ohella päivitykseen sisältyy ilmainen exopukukoriste. Sillä juhlistetaan suositun Funky jumping -kappaleen tehneen Da-ICE-ryhmittymän kanssa tehtyä yhteistyötä. Samalle musiikkikappaleelle luotu Funky Dance -hahmoanimaatio saapuu peliin lokakuussa seuraavan ilmaisen päivityksen myötä.

Lokakuussa onkin vuorossa pelin toinen kausi, joka sisältää lisää päivityksiä, kuten uuden kartan, erilaisia tehtävävaihtoehtoja ja lisää erikoisvarusteita sekä odotetun Street Fighter 6 -yhteistyömuodon.

Exoprimal -toimintapeli

Exoprimal on moninpelivetoinen toimintakokemus, joka rakentuu sujuvan yhteistyön varaan. Tämä lisäksi pelissä on myös kilpailullinen puoli, joka tuo oman lisäsävynsä vauhdikkaisiin konflikteihin. Pelimuodoista keskeisin on Dino Survival, jossa kaksi viiden hengen tiimiä taistelee liskouhkaa vastaan kilpailullisessa hengessä. Dynaamiset, alati muuttuvat tavoitteet pitävät pelaajajoukkueet varpaillaan ja haastavat joukkueet monin eri tavoin. Koska erilaisia tehtäviä ja tavoitteita on moneen makuun, peli säilyttää raikkautensa ja kiehtovuutensa pelisessiosta toiseen. Eletään vuotta 2040 ja maapallo on kriisin partaalla. Hurjat hirmuliskot ovat ilmaantuneet tyhjästä ja aiheuttaneet tuhoa kaupungeissa maailmanlaajuisesti. Moninpelivetoisuudestaan huolimatta Exoprimalissa on tarinavetoinen lähestymiskulma pelimaailman tapahtumiin. Sen kiehtovat käänteet ja värikkäät hahmot auttavat pelaajia syventymään tapahtumiin ja ymmärtämään paremmin dinosaurusmysteeriä.

Exoprimal on saatavilla sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

MI03