Pelinurkka

Suositun SnowRunner-ajosimulaation järeät ajoneuvot tulivat myös uuden sukupolven pelikonsoleille

Focus Home Interactiven julkaisema SnowRunner sai ultrateräväpiirtoisen 4K-tarkkuuden sekä moninpelin eri alustojen välillä.Arvostelu- ja myyntimenestystä nauttiva SnowRunner edustaa ajosimulaatioiden raskaiden kulkuneuvojen lajityyppiä. Nopeiden urheilukaarojen sijasta SnowRunnerissa pääosassa ovat rekat, maastoajoneuvot ja muut vaikeakulkuisten väylien tehoa pursuvat ajokit. Aiemmin edelliselle konsolisukupolvelle ja pc-tietokoneille julkaistu peli saa uuden sukupolven version myötä entistä yksityiskohtaisemman grafiikan, ultrateräväpiirtoisen tarkkuuden ja 60 kuvan sekuntinopeudella päivittyvän ruudunpäivityksen. Lisäksi PlayStation 5 -pelikonsolilla päästään nauttimaan peliohjaimen haptisesta palautteesta.

SnowRunner tarjoaa pelaajalle kokonaisen pelimaailman jään peittämiä vesistöjä ja jyrkkiä mäkimaastoja. Kokeneelle ja määrätietoiselle kuljettajalle nämä ovat kuitenkin vain hidasteita. Kuvankaunis, värikylläinen ja yksityiskohtainen pelikartasto tarjoaa hurjan määrän toinen toistaan vaikeampia ja vaarallisempia tehtäviä sekä erilaisia ajoreittejä koluttavaksi. Pelaajan ohjattavana on runsas valikoima valtavia työkoneita ja raskaita kulkuneuvoja. Upea, rehevä ja avoin pelimaailma tarjoaa hauskan ympäristön ajosimulaatiolle, jossa nopeus on toissijaista. Tärkeintä on perille pääseminen, mikä ei ole SnowRunnerin pelimaailmassa itsestäänselvyys.

Haasteina tehtävissä ovat paitsi raskaat lastit ja huonokuntoiset tiet, myös ajoin huono näkyvyys, liukkaus tai muutoin huonot ajokelit. Apua tekemiseen tuovat monet erilaiset apuvälineet, kuten vinssit ja lumiketjut. Kunhan kuljettajalta löytyy sisua, kärsivällisyyttä ja neuvokkuutta, ongelmat ratkeavat yrityksen, erehdyksen ja kokemuksen myötä.

Lisäksi SnowRunner aloittaa seitsemännen pelikautensa, joka tuo mukanaan erilaisia aika-ajohaasteita. Uusien tehtävien lisäksi pelin toisen vuoden kausikortin omistajille avautuva Compete & Conquer -lisäosa sisältää kaksi uutta kulkuneuvoa, joita ovat äärimmäisen kevytrakenteinen Gor BY-4 -maastoauto ja äärivaikeisiin olosuhteisiin soveltuva Sprinter 43-19 -maastokuormuri.

Samanaikaisesti julkaistaan myös pelin eri alustojen välistä pelaamista tukeva päivitys, jolloin pelaajat voivat tarttua haasteisiin yhdessä pelialustasta riippumatta.


SnowRunner julkaistaan PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsolille 31. toukokuuta 2022. Samaan aikaan julkaistaan myös Compete & Conquer -lisäosa. Lisäksi peli on saatavilla sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että PC-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

MI03