Jääkiekko

Samuel Salonen siirtyy JYPistä Jukureihin

Mikkelin Jukurit on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Samuel Salosen kanssa.Liigajoukkue Mikkelin Jukurit tiedotti eilen maanantaina verkkosivuillaan solmineen yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Samuel Salosen kanssa. Salonen pelasi päättyneellä kaudella JYPissä.

Jokereiden kasvatti 23-vuotias Salonen pelasi päättyneellä kaudella JYPin hurrikaanipaidassa 41 ottelua tehoin 2+7=9.

– Jukurit saa Samuelin myötä joukkueeseen karheutta sekä suoraviivaisuutta hyökkäyksiin. Samuel on ennen kaikkea Jukurien näköinen pelaaja, Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen kertoo tiedotteessa.

Salonen on pelannut Liigassa myös Lahden Pelicansia, Tapparaa ja Rauman Lukkoa. Häneltä löytyy kaikkiaan 122 ottelua liigakokemus tehoin 9+19=28.

Salonen on esiintynyt kiekkourallaan myös nuorisomaajoukkueissakin ja pelannut yhden kokonaisen kauden Mestistä. Hän oli Joensuun Kiekko-Poikien tehokkain pelaaja kaudella 2020-2021 iskemällä 29 ottelussa tehot 13+21=34 tehopistettä. Hänet valittiin kauden päätteeksi myös sarjan tähdistökentälliseen.

Jukureille tämä kausi oli pettymys seuran tipahdettua pudotuspeleistä. Mahdollisuutensa joukkue menetti vasta kauden päätöskierroksella.

Samuel Salonen

laitahyökkääjä
• Syntymäaika ja -paikka: 22. maaliskuuta 2000, Vantaa
• Pituus ja paino: 192 cm / 90 kg
• Kätisyys: Left
• Sopimus : 2023-2024 Mikkelin Jukurit

Vixi