Viihde

6 faktaa kauhuelokuvista – Tiesitkö nämä! – osa3

Tulevan Halloweenin kunniaksi Japyh.com kasasi taas kuusi ihmeellistä faktaa kauhuleffoista.

1. Alkuperäinen nimi Halloween – naamioiden yö -elokuvalle oli The babysitter murders, mutta sitä ei valittu, koska tarinan haluttiin sijoittuvan vain yhdelle illalle – budjettisyistä.

2. Valtion elokuvatarkastamo määräsi 2. syyskuuta vuonna 1989 elokuvalle ikärajan KK (Kokonaan kielletty) yhdysvaltalaisen slasher-kauhuelokuvalle Jouluyö murhayölle (Silent Night, Deadly Night) 1984, joten sitä ei ollut laillisesti Suomessa esittää eikä myöskään levittää. Täyskielto kumottiin vasta vuonna 2001 tammikuun alussa.

3. Kuvankauniista ja herttaisesta Audrey Hepburnista kaavailtiin Manaaja-elokuvaan äidin rooliin, mutta hän kieltäytyi kunniasta. Hepburn olisi suostunut rooliin ainoastaan jos se olisi kuvattu Roomassa.

4. Squid Game on Netflixin esittämä eteläkorealainen draamasarja. Sarja seuraa kilpailua, jossa 456 rahaongelmissa olevaa pelaajaa osallistuu erilaisiin lapsuudestaan tuttuihin peleihin voittaakseen 45.6 miljardin wonin rahapalkinnon.

5. Texasin moottorisahamurhat -elokuva (The Texas Chain Saw Massacre) puolestaan kantoi työnimeä Headcheese. Muita nimivaihtoehtoja olivat Leatherface ja Stalking Leatherface.

6. Noitapiirissä pääpahista näytellyt Fairuza Balk on todellisessakin elämässä wicca.

Olen Jumalan enkeli. Olet tuomittu jos pysyt täällä. Tämä paikka on kirottu. Kirottu … Se sai kuoleman kirous!

Japyh.com