MM-kisat 2022

Suomi isännöi vuoden 2023 MM-kisoja Latvian kanssa

Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n kongressi on tänään myöntänyt kevään 2023 miesten MM-kisat Tampereelle ja Riiaan.Suomi ja Latvia hakivat yhdessä kisaisännyyttä, kun ensi kevään kisoille tarvittiin pikahälytyksellä uusi järjestäjä IIHF:n vedettyä kisat pois Venäjältä.

Virallinen kisajärjestäjä on Suomen Jääkiekkoliitto, jonka vastuulla ovat Tampereella pelattavat ottelut alkusarjasta finaaleihin. Latvian Jääkiekkoliiton vastuulla on Riiassa pelattavat alkusarjan lohkon ottelut ja puolivälierät.

– Valmisteluaika on lyhyt, mutta koska moni asia on valmiina, kisat pystytään järjestämään. Palaute tämän kevään kisoista käydään tarkasti läpi ja meillä on mahdollisuus ottaa opiksi ja parantaa asioissa, joissa se on tarpeen, kertoi Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Valmisteluja helpottaa se, että Suomessa on organisaatio ja suunnitelmat valmiina ja myös Latvian kisaisännyydestä on aikaa vain vuosi.

Suomen osalta toivon, että ensi keväänä katsomoissa nähdään paljon myös sellaisia faneja, joilla ei tänä keväänä ollut mahdollisuutta kokea kisoja paikan päällä, Nummela kertoi jääkiekkoliiton tiedotteessa.


Myös kisakaupunki Tampere ottaa uutisen toisesta kotikisakeväästä vastaan ilomielin.

Kevään 2023 MM-kisat pelataan 12.–28. toukokuuta. Suomen kisaorganisaation pääsihteerinä toimii Heikki Hietanen.

Suomi isännöi MM-kisoja peräkkäisinä vuosina myös kymmenen vuotta sitten keväinä 2012 ja 2013 Ruotsin kanssa.

Vixi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.