Jääkiekko

Tshekkipuolustaja Tomáš Pavelka siirtyy Lukkoon yksivuotisella sopimuksella

Tshekkiläispuolustaja Tomáš Pavelka siirtyy yksivuotisella sopimuksella Lukkoon.Rauman Lukko ja 28-vuotias tshekkiläispuolustaja Tomáš Pavelkan kanssa yksivuotisen sopimuksen. Pavelka pelasi tänä keväänä kotimaansa Tshekin pääsarjan finaaleissa HC Sparta Prahan riveissä ja kauden päätteeksi miehen kaulaa ripustettiinkin Extraligan hopeamitali. Pavelka pelasi 47 runkosarjassa ottelua tehoin 5+21=26 ja playoffsseja 16 ottelua tehoin 4+2=6.

− Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David (entinen Lukko-puolustaja Němeček) on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo tiedotteessa.

Pavelka on voittanut urallaan kertaalleen Tshekin mestaruuden. Raumalaisten urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kehuu tuoreen hankinnan kiekollisia kykyjä.

− Tomášilla on hyvä pelisilmä ja hän pelaa viivapakin roolia erinomaisella tasolla. Prahassa hän pelasi ylivoimassa usein ainoana pakkina. On stabiili pakki myös puolustuspäässä: tasaviisikko- ja alivoimapeli on hyvällä tasolla. Saadaan hänestä varmasti Liigan mittapuussa hyvä puolustaja.

Pavelkan sopimuksen julkistuksen yhteydessä Lukko kertoi tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen nuoren Kim Niemisen kanssa. Hyökkääjä siirtyy sinikeltaisiin Pelicansin organisaatiosta.

Vixi