Jääkiekko

Niklas Rubin torjuu ensi kaudella Ässien maalilla

26-vuotias ruotsalaismaalivahti Niklas Rubin siirtyy Ässiin yksivuotisella sopimuksella.Porin Ässät on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan ruotsalaismaalivahti Niklas Rubinin kanssa. Rubin siirtyy patapaitaan Ruotsin SHL-liigan Frölunda HC riveistä, jossa hän torjui kolme viime kautta.

− Meillä oli perusteelliset keskustelut Niklaksen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa kauden aikana ja tuntui, että siitä keskustelusta Niklas ja Jaakko löysivät heti yhteistyön hedelmän. Lisäksi Kari Takko kävi tapaamassa pelaajaa erikseen ja saimme Frölundasta hyvää palautetta Niklaksesta ihmisenä sekä pelaajana. Uskomme, että saimme huipputyypin Ässiin, porilaisseuran kehitysjohtaja Tommi Kerttula tiedotteessa.

Viime kaudella Rubin torjui Frölundan maalilla 23 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 89,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,69. Lisäksi hän pelasi yhdessä pudotuspelikamppailussa.

− Ruotsin pääsarjassa on korkea vaatimustaso maalivahtipelille pelaajien taitotason ja joukkueiden aktiivisen pelitavan vuoksi. Niklaksen pelaaminen perustuu hyvään pelinlukuun sekä tekniseen osaamiseen ja hän on halukas ottamaan seuraavan askeleen joukkueen vastuunkantajana, maalivahtivalmentaja Rosendahl kommentoi.

Rubin on voittanut urallaan yhden CHL-mestaruuden kaudella 2019−20.

Vixi