Jääkiekko

Leijonapuolustaja Mikko Lehtonen ZSC Lionsiin

Puolustaja Mikko Lehtonen, 28, siirtyy sveitsiläiseen ZSC Lionsiin kaksivuotisella sopimuksella.Sveitsiläisseura ZSC Lions on solminut kaksivuotisen sopimuksen 28-vuotiaan puolustaja Mikko Lehtosen kanssa.

Turkulaislähtöinen Lehtonen kiekkoili viime kaudella KHL:ssä SKA Pietarin riveissä runkosarjassa 15 ottelua tehoin 1+7=8 ja pudotuspelejä 15, joissa tehtaili tehot 1+6=7.

Lehtonen on pelannut Liigaa TPS:n, KooKoon ja Tapparan riveissä runkosarjassa 220 ottelua tehoin 30+49=79 ja pudotuspelejä hänelle on kertynyt ainoastaan 16 ottelua tehoin 1+3=4.

Häneltä myös kiekkourallaan pelannut Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä edustaen HV71:stä 61 ottelua tehoin 5+19=24. Lehtonen on käynyt myös kokeilemassa siipiään NHL:ssä Toronto Maple Leafsin ja Columbus Blue Jacketsin riveissä 26 ottelua tehoin 0+6=6.

Lehtonen on kaksinkertainen kultamitalisti Leijonissa. Hän saavutti vuonna 2019 maailmanmestaruuden ja olympiakultaa tänä vuonna. Hänet on molemmissa turnauksissa valittu All Star-kentällisiin. Hänet pelaa myös tämän vuoden Suomen MM-joukkueessa.

Jos et näe alla olevaa Twitter-päivitystä, voit katsoa sen tästä.

Vixi