Jääkiekko

Kärpät nappasi tutun hyökkääjän Pohjois-Amerikasta − Kaarlehto loppukaudeksi Ruotsiin

Hyökkääjä Tuukka Tieksola palaa AHL:stä Ouluun. Karolus Kaarlehdon Kärpät-pesti jäi puolestaan lyhyeksi.Liigajoukkue Oulun Kärpät tiedottaa verkkosivuillaan solmineensa loppukauden kattavan lainasopimuksen 21-vuotiaan Tuukka Tieksolan kanssa. Hyökkääjä Tieksola on oululaisyleisölle tuttu pelaaja, sillä hän on edustanut Kärppiä U16-ikäluokasta lähtien. Liiga-debyytin Tieksola teki kaudella 2018-2019 vain 17-vuotiaana.

Tieksola solmi vuoden 2021 toukokuussa kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Kauden 2021-2022 hän pelasi lainalla Kärpissä. Kuluneella kaudella hän on edustanut Hurricanesin farmiseuraa Chicago Wolvesia AHL:ssä.

– Tase on hyvä ylivoimapelaaja, joka omaa kyvyn ratkaista pelejä. Hienoa saada oma kasvatti takaisin. Hän tietää, mihin on tulossa, ja me tiedämme, millaisen pelaajan saamme. Uskomme, että hän pystyy omalta osaltaan auttamaan kevään hyökkäyspeliämme, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kommentoi sopimusta seuran verkkosivuilla.

Maalivahti Karolus Kaarlehto lainalle Ruotsiin

25-vuotias maalivahti Karolus Kaarlehto siirtyy loppukaudeksi torjumaan Ruotsiin SHL:ssä pelaavan Timrå IK:n riveihin.

Turkulaislähtöinen 25-vuotias Kaarlehto aloitti tämän kauden Ranskassa Angletin riveissä, jossa ehti pelaamaan kaksi ottelua. Kaarlehto solmi syyskuun puolivälissä Mikkelin Jukureiden kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. Hän ehti Jukureiden riveissä torjumaan 12 ottelua tammikuun loppuun asti, jonka jälkeen siirtyi Oulun Kärppiin. Kärppien maalia hän ehti vartioimaan 13 ottelua torjuntaprosentilla 91,3.

Vixi