Jääkiekko

Eetu Liukas ja Jiri Pärssinen siirtyvät HPK:hon – Philippe Cornet jatkaa uraansa muualla

HPK on solminut kaksivuotiset sopimukset Eetu Liukkaan ja Jiri Pärssisen kanssa. Philippe Cornetin sopimuksen toinen vuosi on purettu yhteisymmärryksessä.Hopeaa päättyneellä kaudella TPS:n paidassa voittanut 19-vuotias hyökkääjä Eetu Liukas saapuu HPK:hon kaksivuotisella sopimuksella. Liukas on pelannut kolme viime kautta kasvattajaseurassaan TPS-paidassa 70 runkosarjaottelua tehoin 9+6=15 ja playoffs-otteluita 17, joissa on syntynyt neljä maalia.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Eetu saapuu meille, sillä näemme kovan potentiaalin hänen urakehityksessä. Hän otti viime kauden aikana isoja steppejä ja on pelaajatyyppinä sellainen pelaaja, jonka joukkueemme tarvitsi. Eetu on vahva, hyvä kamppailemaan ja omaa hyvän laukauksen. Kahden vuoden sopimuksen aikana odotamme Eetulta kehitystä myös pisteiden valossa, kommentoi HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

– Oma kausi oli nousujohteinen. Liigan finaalit olivat mahtava kokemus ja näin mitä voittaminen vaatii. Hopea on pikkuhiljaa kirkastumassa ja haluan urallani voittaa mestaruuden, nälkä vain kasvoi. Tuon HPK:hon monipuolisuutta, kokoa ja fyysistä, vähän ilkeää pelaamista, lupaa Liukas.

Puolustaja Jiri Pärssinen on solminut myös kaksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa. Tapparassa U20 SM-sarjaa kahdella edellisellä kaudella pelannut 19-vuotias puolustaja on valittu jokaiseen nuorisomaajoukkueeseen junioriaikanaan. Toivola kertoo Pärssisen olevan osa HPK:n tulevaisuuden suunnitelmaa.

– Jiri on todella lahjakas kiekollinen puolustaja, joka auttaa joukkuetta kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Jiri on iso, taitava ja hyvä luistelemaan ja nämä ominaisuudet antavat edellytykset rauhassa kehittyä ja valmistua hyväksi Liiga-pakiksi HPK:lle.

Pärssisellä itsellään tavoitteena on ottaa Liiga-paikka HPK:n joukkueesta.

– Lähden hakemaan HPK:ssa uutta steppiä uralle. Tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka ja tuoda nuorta intoa joukkueeseen.

Lisäksi HPK julkisti, että kandalaishyökkääjä Philippe Cornet ei jatka ensi kaudella joukkueen riveissä. Cornetin sopimuksen toinen vuosi on purettu seuran sisällä yhteisymmärryksessä.

Vixi