Urheilu

Zach Hamill vahvistamaan HPK:n hyökkäystä

HPK on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen kanadalaisen hyökkääjän Zach Hamillin kanssa. Hamill on 25-vuotias hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin keskushyökkääjänä kuin laitahyökkääjänäkin.

Zach Hamillilla on NHL-varaus vuodelta 2007, jolloin Boston Bruins varasi hänet ensimmäisellä kierroksella numerolla 8.
Hamill on viettänyt suurimman osan urastaan Pohjois-Amerikassa. NHL-pelejä vyöllä on 20 tehoin 0+4 ja AHL-otteluita 349, joissa tehopisteitä on syntynyt 66 maalia ja 126 syöttöä.
Viime kaudella Zach Hamill kiekkoili Pohjois-Amerikan AHL-sarjan lisäksi myös KHL-joukkue Barys Astanassa Ari-Pekka Selinin alaisuudessa. HPK saikin arvokasta tietoa Seliniltä.

– Olemme olleet kiinnostuneita Hamillista jo keväällä ja olemme olleet Atun (Selin) kanssa puheissa pelaajasta. Pyrimme lennättämään Hamillin Hämeenlinnaan mahdollisimman pian ja tavoitteena on saada hänet kokoonpanoon jo mahdollisesti Pelicans-otteluun 4.9., kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

– Hamill on taitava hyökkääjä, joka viihtyy niin sentterin- kuin laiturinkin roolissa. Lähtökohtaisesti häntä kaavaillaan keskushyökkääjän rooliin. Tiedän, että taustat on tutkittu ja Selinin kanssa käymieni keskustelujen pohjalta Hamill tulee varmasti vahvistamaan joukkuettamme työmoraalillaan, päävalmentaja Pasi Arvonen on mielissään uudesta hyökkääjästä.

Lähde: HPK

AnaGonda