Urheilu

Yhdysvaltaishyökkääjä Brian O’Neill Jokereihin

KHL-joukkue Helsingin Jokerit on solminut yhdysvaltaishyökkääjän Brian O’Neillin kanssa.

Brian ONeill la

Yhdysvaltaishyökkääjä Brian O’Neill Jokereihin. (Kuva: Unionleader.com)

Yhdysvaltaishyökkääjä Brian O’Neill, 27, on solminut Helsingin Jokereiden kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. O’Neill kiekkoili päättyneellä kaudella New Jersey Devilsin organisaatiossa, jossa NHL-otteluja kertyi 22. AHL:n puolella O’Neill teki Albanyssa 42 pelissä 13+19=32 tehopistettä. Pudotuspeleissä syntyivät tehot 1+4=5 yhdeksässä ottelussa.

− O’Neill on erinomaisilla hyökkäyspään taidoilla varustettu pelaaja. Hän on nopea jaloistaan ja päästään, pystyy tekemään peliä ja viimeistelemään sekä pelaamaan niin laidalla kuin keskellä, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri seuran verkkosivuilla.

Yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut urallaan liki 300 AHL-ottelua ja voitti kaudella 2014-15 sarjan mestaruuden Manchester Monarchsin riveissä. O’Neill voitti kyseisellä kaudella sarjan pistepörssin ja tehotilaston, minkä lisäksi hänet valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ennen NHL-ja AHL-pelejä oikealta laukova hyökkääjä kiekkoili yliopistosarjassa ja voitti sielläkin mestaruuden kaudella 2008-09.

− Meille oli tärkeää myös sitkeä luonne, sillä hän taistelee ja pelaa viimeiseen asti joka puolella kaukaloa. Hän on voittanut mestaruuden AHL:n lisäksi yliopistosarjassa, Kurri kertoi lopuksi seuran verkkosivuilla.

Kuva: Unionleader.com

Jokkeri