Digi

Vogel’s DesignMount – hollantilaisen muotoilun taidonnäyte

Viihdelaitteiden telineitä valmistava Vogel’s on täydellinen esimerkki kuuluisan hollantilaisen muotoilun riemuvoitosta. Hollantilainen muotoilu on luonnollisessa roolissa, kun Vogel’sin suunnittelijat aloittavat uuden tuotteen kehittämisen.

Vogels_DesignMount_NEXT7345

Vogel’s DesignMount NEXT 7345, Cable Column NEXT 7840 ja AV Multi Support NEXT 7825 ovat saatavana välittömästi 459, 99 ja 99 euron kuluttajahinnoin.

Hollantilainen muotoilu on maailmankuulua ja monella on siitä selkeä kuva. Se on innovatiivista, minimalistista ja ainutlaatuista. Siinä on taiteellisuutta ja toimivuutta. Siinä on jotain karuakin. Vaikka tässä on valmis lähtökohta, minä ja kollegani joudumme silti aloittamaan jokaisen tuotteen suunnittelun aina täysin alusta. Se on todella haastavaa, koska joudumme tekemään loputtomasti valintoja toteuttaaksemme tyylikkään ja kaikin puolin parhaan tuotteen.

– Jokainen muistaa kouluajoiltaan luokkansa näteimmän tytön tai komeimman pojan. Sydän alkoi pamppailemaan nopeammin hänen katsoessaan sinua kohti. Oliko hän kuitenkaan mukavin tai kiinnostavin persoona? Kauneus on vain yksi osa kokonaisuutta ja siksi me Vogel’silla tavoittelemme aina täydellistä ulkoasun ja persoonan yhdistelmää. Tuotesuunnittelijana yritän aina luoda esteettisesti houkuttelevia tuotteita ja monet ajattelevatkin, että minulla on maailman paras työ. Se ei kuitenkaan aina ole niin yksinkertaista. Samalla tavalla kuin osaamme todennäköisesti nimetä luokan näteimmän tytön tai komeimman pojan, tunnistamme tyylikkään ja toimivan muotoilun. Tiedämme vaistomaisesti näyttääkö jokin tuote hyvältä vai ei. Ja juuri se tekee työstäni monimutkaista, Vogel’sin tuotesuunnittelija Daan Flach kuvailee työtään.

Minulle hollantilainen muotoilu on kokonainen prosessi suunnittelupöydältä lopulliseen tuotteeseen. Näin syntyi myös Vogel’s DesignMount. Sain vapaat kädet aloittaessani uuden tuotteen suunnittelun, joten hain inspiraatiota luokkani näteimmästä tytöstä, joka sattui olemaan myös se kiinnostavin persoona.

Näin syntyi aluksi luonnos ja sen jälkeen piti toteuttaa tiimin kanssa kuluttajatuote. Tässä prosessissa syntyy jotakin todella kaunista tuotteen herätessä henkiin. Näemme miten materiaalit toimivat ja miten tuote käyttäytyy käytännössä. Tuotteen todellinen persoona paljastuu prosessin edetessä valmiiksi lopputuotteeksi.

Rakastun suunnittelemaani tuotteeseen ja se laittaa sydämeni pamppailemaan nopeammin samaan tapaan kuin kouluihastuksesi aikanaan. Hollantilainen muotoilu on samanlainen täydellinen paketti, johon on helppo rakastua.
Jos Vogel’s DesignMount introduction (English) – NEXT 7345:n esittelyvideo ei näy, katso se tästä.

AnaGonda