Vitsit

Vitsi lauantai: Vastasyntyneellä pojalla oli navan tilalla pultti

Eräänä päivänä pieneen mökkiin syntyi poika-vauva, jolla oli navan paikalla pultti.
Äiti ja isä ihmettelivät, mutta eivät uskaltaneet vastasyntyneestä poika-vauvasta alkaa pulttia vääntämään irti. Vuodet kuluivat ja poika oli käynyt monta kerta lääkärissä, mutta kukaan ei kyennyt tekemään pultille mitään.

Pojan kasvettua mieheksi, hän hyvästeli vanhempansa ja lähti maailmalle etsimään keinoa saada pultti pois navastaan. Vuosia hän kierteli maita ja mantuja, kunnes eräänä iltana hän kuuli intiaanihamaanista, jolla voisi olla niin vahvoja taikoja, että pulttikin irtoaisi.

Poika käytti kaikki loput varansa ja matkusti tapaamaan vanhaa, sokeaa intiaania. Poika kertoi tarinansa intiaanille, joka välittömästi lupasi irrottaa pultin.

Intiaani manasi useita henkiä ja demoneja. Intiaani taikoi tulesta ja hiekasta erikoisen avaimen, jolla hän sai kuin saikin pultin auki ja muutti sen vedeksi ja ilmaksi!

Poika oli haltioitunut ja iloitsi valtavasti, kun hänestä tuli normaali. Hän viipyi juhlimassa intiaaniheimon kanssa koko yön.

Seuraavana päivänä hän kiitti vielä koko heimoa ja teki lähtöä kotiinsa. Hypätessään hevosen selkään häneltä putosi perse.

Japyh.com