Urheilu

Ville Silvast ja Samuel Jukuri liittyvät Jokipoikiin

Jokipojat on solminut pelaajasopimukset hyökkääjä Ville Silvastin sekä maalivahti Samuel Jukurin kanssa. Molemmat sopimukset ovat yksivuotisia.
jokipojat_mestis-thumb
Ville Silvast, 29, on Joensuulaiselle jääkiekkoyleisölle tuttu pelaaja. Pieksämäen Palloseppojen kasvatti on pelannut Jokipojissa Mestistä kausilla 2010-2011 ja 2011-2012. Villellä on myös vyöllään Mestiksen hopeamitali Jokipojista jälkimmäiseltä kaudeltaan. Hyvänä luistelijana ja vahvana fyysisenä pelaajana tunnettu Ville tuo Jokipoikien kokoonpanoon kaivattua kovuutta ja kokemusta. Kova harjoittelija on fyysisesti rajussa kunnossa ja antaa mallia omalta osaltaan nuorelle joukkueelle.

– Ville on taistelija ja raataja, juuri sellainen hyökkääjä, jollaisen joukkue tarvitseekin. Hän pistää kaiken likoon, ja osaa toki pelatakin. Ville tuntee myös talon tavat, joten hänet on helppo ottaa mukaan joukkueeseen, valmentaja Ari Aaltonen kertoo.

Jokipoikien maalivahtiosasto vahvistuu

Maalivahti Samuel Jukuri, 19, on nuori tulevaisuuden lupaus, joka siirtyy Joensuuhun Oulun Kärpistä. Kahdella edelliskaudella Jukurilla on ollut sopimus Kärppien edustusjoukkueen kanssa, mutta liigassa häntä ei ole tolppien välissä vielä ehditty nähdä. Kahdella edelliskaudella Jukuri on kantanut päävastuun Kärppien maalin suulla A-nuorten SM-sarjassa. Viime kaudella hän piipahti myös lainalla Kajaanin Hokissa, ja neljässä Mestis-ottelussa nuorukaisen torjuntaprosentti nousi lukemiin 92,2. Jukurilla on kolmen ottelun verran kokemusta myös Suomen nuorisomaajoukkueista.

– Samuel taistelee kaksikymppisten kisapaikasta ja hänelle oli hyvä ratkaisu siirtyä junioripeleistä Mestikseen. Nyt meidän maalivahtiosasto on kunnossa. Kaksi suunnilleen tasavahvaa kaveria haastavat toisensa peliajasta, toteaa Jokipoikien urheilutoimesta vastaava Jarkko Immonen.

– Olen saanut Samuelista hyvät arviot hänen edellisiltä valmentajiltaan. Hän on urheilullinen kaveri, joka haluaa päästä urallaan eteenpäin. Todella mielenkiintoinen pelaaja, jatkaa valmentaja Aaltonen.

Puolustaja Jussi Lyytisen kanssa tehty sopimus on puolestaan purettu.

– Jussi sai opiskelupaikan palo-opistosta Kuopiosta, ja päätti tarttua tähän tilaisuuteen. Sopimus purettiin hyvässä yhteishengessä, emme halua olla yhdenkään pelaajan urakehityksen, emmekä myöskään minkään muunkaan kehityksen tiellä, Jarkko Immonen toteaa.

AnaGonda