Urheilu

Ville Kolppanen siirtyy KHL:ään, kanadalaishyökkääjä Ilvekseen

Ilves ja maalivahti Ville Kolppanen ovat purkaneet keskinäisen pelaajasopimuksen, koska Kolppanen on tehnyt sopimuksen KHL-seuran kanssa. Uuden seura nimi tulee julkisuuteen myöhemmin. Seurat ovat sopineet purkuehdoista, joita ei kuitenkaan julkisteta.

Ville Kolppanen

(kuva: liiga.fi)

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja sanoo, että Ilveksellä on kaksi tärkeää urheilullista tavoitetta. Toinen tavoite on joukkueen menestyminen Liigassa ja toinen on auttaa pelaajia pääsemään urallaan eteenpäin.

– Kun Ville Kolppanen nyt sai mahdollisuuden ottaa seuraavan askeleen urallaan ja pääsee pelaamaan maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa, niin silloin on onnistuttu pelaajan kehittämisessä. Kolppanen pelasi hienon kauden. Hän oli etenkin syksyllä suorastaan maaginen ja nousi Ilveksen fanien suosikiksi. Kolppasen ja fanien vuorovaikutus oli ihan uutta Tampereella. Emme halunneet asettua poikkiteloin Kolppasen toiveen kanssa, koska se olisi ollut vastoin omia tavoitteitamme auttaa pelaajia eteenpäin urallaan, Pajuoja kertoo.

– Luotamme siihen, että maalivahtipeli on ensi kaudellakin Ilveksen pelaamisen kulmakivi. Maalivahtivalmentajamme Markus Korhonen on iso tekijä tässä työssä, ja hänellä on vakuuttavia näyttöjä. Hänen paneutumisensa työhön ja työskentelymetodinsa on pantu merkille myös NHL:ssä Chicagon maalivahtitarkkailijana sekä Jääkiekkoliiton alle 16-vuotiaiden maajoukkuevalmentajana, Pajuoja muistuttaa.

– Ilves toivottaa Kolppaselle onnea ja menestystä uudessa seurassaan! Do svidánija Kolpi! toivottelee Pajuoja.

Kolppanen kertoo, että päätös lähteä KHL:ään oli hänelle todella vaikea, koska Ilves on auttanut miestä paljon uralla eteenpäin, ja viime kausi oli hänelle menestys aina Leijona-paitaan saakka.

– Sain Ilveksen todella hienoilta faneilta paljon voimia viime kaudella vaikeilla hetkillä, ja sellaisia hetkiä tulen varmasti kaipaamaan. Kuitenkaan nyt saamaani mahdollisuutta ei voi jättää käyttämättä. Tämä on urallani iso askel eteenpäin, ja haluan ottaa uusia haasteita vastaan. Ilves näytti viime kaudella, mihin se parhaimmillaan pystyy eikä sota kaipaa yhtä miestä. Koppi on täynnä huipputyyppejä, joten uskon kehityksen jatkuvan, Kolppanen arvioi.

– Vaikka nyt mies lähtee Ilveksestä, niin Ilves ei lähde miehestä. Haluan kiittää faneja, valmennusta ja erityisesti Markus Korhosta sekä pelaajakavereita, Kolppanen sanoo.

Kanadalaishyökkääjä Ruotsista Ilvekseen
Ilves on tehnyt ensi kaudeksi sopimuksen kanadalaisen hyökkääjän Mark Hurtubisen, 29, kanssa. Oikealta ampuva Hurtubise on 188-senttinen ja 84-kiloinen pelaaja, joka on pelannut sekä sentterinä että laiturina.

Hän on pelannut viimeiset viisi kautta Ruotsissa, joista viime kauden Ruotsin liigan Tukholman AIK:n joukkueessa. Hän teki 54 ottelussa tehot 13+4=17. Allsvenskanissa Hurtubise on pelannut 153 ottelua, joissa hänen tehonsa ovat 43+71=114.

– Mark Hurtubisella on erinomaiset kiekolliset taidot, minkä ansiosta hän hyvä pelinrakentaja, mutta osoittanut myös maalintekovainua. Hän täydentää Ilveksen kärkiketjuja ja tuo vahvan panoksen ylivoimapeliin. Kun hän on pelannut Euroopassa jo viisi kautta, niin eurooppalainen peli on hänelle tuttua, Pajuoja luonnehtii.

Ilveksen joukkue on lähes valmis.

– Etsimme vielä kiekollista puolustajaa, mutta sillä ei nyt ole kiirettä. Tarkkailemma markkinoita rauhassa ja haravoimme meille sopivaa täsmähankintaa, valottaa Pajuoja.

Tiedote: Ilves

AnaGonda