Urheilu

Viirlas siirtyy Hokkiin – Mattila jatkaa

Syksyllä alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kajaanin Hokki vahvistaa rivejään kahdella puolustajalla. Viime kaudella Hokin alakerrassa luutinut Risto Mattila jatkaa kajaanilaisten riveissä myös tulevalla kaudella. Uutena nimenä Hokin puolustukseen liittyy Roni Viirlas. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia.
hokki_mestis-thumb
Päättyneellä kaudella Hokin kaudella puolustuksessa luutinut Risto Mattila jatkaa linnapaitojen riveissä myös ensi kaudella. 24-vuotias Mattila pelasi loistavan syyskauden iskemällä 15 otteluun peräti tehot 3+11, mutta Kärppä-kasvatin kausi päättyi jo marraskuun puolivälissä ikävään loukkaantumiseen.

– Riston viime kausi jäi pahasti kesken. Leikkauksesta toipuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja kaikki viestit hänen kuntoutumisestaan ovat olleet positiivisia, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen iloitsee.

– Ainakin toinen ylivoimakentällinen tullaan kokoamaan hänen ympärilleen. ”Ripe” pelasi alkusyksyn ennen loukkaantumistaan piste per peli -tahtia, joka on todella poikkeuksellista puolustajalle tässä sarjassa.

Kaudella 2010-2011 Mattila iski Lukon A-junioreissa tehot 13+17, jotka oikeuttivat myös puolustajien maalipörssin voittoon. Lisäksi Mattila valittiin kyseisellä kaudella Nuorten SM-liigan ensimmäiseen tähdistökentälliseen. Mattilalta löytyy Mestis-kokemusta Hokin lisäksi myös Peliitoista ja LeKistä.

Viirlas hakee uutta potkua peliuralle Kajaanista

Roni Viirlas hakee uutta potkua liigauralle Kajaanista. (Kuva: Tutohockey.fi)

Roni Viirlas hakee uutta potkua peliuralle Kajaanista. (Kuva: Tutohockey.fi)

Tulevalla kaudella uutena nimenä Hokin puolustuksessa nähdään 22-vuotias Roni Viirlas. TPS-kasvatti pelasi päättyneellä kaudella 54 ottelua TUTO Hockeyn paidassa tehopistein 1+5.

191-senttinen ja 102-kiloinen puolustaja on pelannut urallaan yhteensä 38 liigaottelua Lukon paidassa tehoin 2+6. Kaudella 2012-2013 Viirlas nakutti Lukon A-junioreissa 28 otteluun tehot 3+22, jonka myötä hänet valittiin myös Nuorten SM-liigan ensimmäiseen tähdistökentälliseen.

– Viirlas on monipuolinen yleispuolustaja, joka kykenee omilla vahvuuksillaan auttamaan joukkuetta sekä hyökkäys- että puolustussuunnassa. Raumalla olleessaan hän oli aivan Liigan porteilla ja pääsi pelaamaan liigaotteluita kahdella eri kaudella.

– Hän tulee hakemaan täältä uralleen uutta nostetta ja hänen liigaunelmansa kannalta ensi kausi näyttelee siinä erittäin tärkeää roolia. Lähdemme työstämään sitä unelmaa syksyllä hänen kanssaan.

Joukkue jo lähes kasassa

Uusien sopimuksien myötä Hokilla on kasassa seitsemän sopimuspuolustajaa, ja ainakaan tällä erää seura ei etsi pelaajamarkkinoilta aktiivisesti puolustajia.

– Mattilan ja Viirlaksen myötä meillä on seitsemän sopimuspuolustajaa ja emme etsi markkinoilta aktiivisesti uusia puolustajia. Tavoitteena on kuitenkin löytää vielä ennen sarjakauden alkua yksi liigapuolustaja pidemmäksi aikaa lainalle.

Myös joukkueen runko kokonaisuudessaan on jo hyvin kasassa, sillä Hokilla on tehtynä jo 19 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Lisäksi Hokilla on try out -sopimus neljän pelaajan kanssa.

– Olemme edenneet joukkueen rakentamisessa hyvin suunnitelman mukaan. Ensiksi kiinnitimme maalivahdit ja sen jälkeen neljä keskushyökkääjää. Nyt meillä on puolustus kasassa ja etsimme vielä muutamaa vahvistusta laituriosastolle, Laukkanen päättää.

AnaGonda