Viihde

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Zachary Horwitz tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen

Yhdysvaltalaisäyttelijä Zachary Horwitz, 35, käytti rahoja luksuselämänsä ylläpitoon.Yhdysvaltainen näyttelijä Zachary Horwitz, 35, on saanut 20 vuoden vankeustuomion massiivisen pyramidihuijauksen toteuttamisesta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan takaisin noin 230 miljoonaa dollaria. Asiasta kertoo Hollywood Reporter.

Tuomiolauselman mukaan Horwitz sai lainattua vuosina 2014–2019 satoja miljoonia dollareita elokuvayhtiölleen väittäen valheellisesti, että rahat käytettäisiin elokuvien ja tv-sarjojen jakeluoikeuksien ostamiseen. Hän väitti, että sisällöt päätyisivät muun muassa Netflixin ja HBO:n suoratoistopalveluihin.

Horwitz lupasi sijoituksille nopeaa ja korkeaa tuottoa, kuten Ponzi-huijauksissa on tapana. Hän käytti osan rahoista maksaakseen takaisin aiempia lainoja ja hankki itselleen muun muassa 6 miljoonan dollarin arvoisen talon.

Viranomaisten mukaan yli 200 sijoittajaa, mukaan lukien kolme Horwitzin opiskelijatoveria ja heidän perheenjäseniään, menettivät noin 230 miljoonaa dollaria.

Horwitz on näytellyt Zach Averyn nimellä useissa elokuvissa kuten Lost Moment of Clarity (2020), The White Crow (2018) ja Fury (2014).

AnaGonda