Viihde

Viisi outoa sirkusfriikkiä historiastamme

Keräsimme vuosien takaa sirkusfriikkejä ja freakshow-tähtiä vuosien takaa. Ei heikkohermoisille!
Sirkusfriikkejä ja freakshow-tähtiä vuosien takaa. Lista saattaa olla heikkohermoisille jopa hieman pelottava. Joten tutustu omalla vastuulla.

1. Joseph Merrick -Elefanttimies

Joseph Merrick (1862-1890) oli englantilainen mies, joka tunnettiin epämuodostumiensa takia nimellä ”Elefanttimies”. Epämuodostumat alkoivat näkyä jo Josephin ollessa kolmevuotias.

Suurimman osan elämästään hän vietti sirkuksen vetonaulana, kunnes vuonna 1886 epämuodostuneiden ihmisten esitteleminen kiellettiin ja lääkäri Frederick Treves otti hänet hoiviinsa.

Merrick joutui nukkumaan istuma-asennossa pystyäkseen hengittämään. Hän kuoli vuonna 1890 laskettuaan päänsä tyynylle, jolloin hänen niskansa murtui.

Merrickin elinaikana lääkärit uskoivat hänen sairastavavan elefanttitautia, mutta nykyisen uskomuksen mukaan hän kärsi Proteus-oireyhtymästä.

2. Martin Laurello – Ihmispöllö

Martin Laurello (1885-1955), mies joka tunnettiin ihmispöllönä(”The Human Owl”) syntyi vuonna 1886 Saksassa. Laurellolla oli kiertynyt selkäranka ja tästä johtuen hän pystyi kääntämään päätänsä 180 astetta. Kun hänen päänsä oli käännettynä 180 astetta hän ei pystynyt hengittämään; juominen kuitenkin oli mahdollista.

Laurellolla oli myös Frisco niminen koira jonka hän oli kouluttanut akrobaattiseksi ihmekoiraksi.

Laurello esiintyi ryhmissä kuten Ripley Believe it or Not, Ringling Brothers ja Barnum & Bailey. Kaiken lisäksi hän oli myös Natsismin kannattaja.

3. Josephine Clofullia – Genevan parrakas nainen

Josephine Clofullia (1827–1875) syntyi karvaisena ja jo kahdeksan vuoden iässä hänen partansa oli viiden sentin mittainen. Barnumin sirkuksessa Clofullian parran pituudeksi mitattiin virallisesti kuusi tuumaa (15,24 cm).

Neljäntoista vuoden iässä hän alkoi kiertämään Eurooppaa isänsä ja agenttinsa kanssa esiintyen Napoleon III:ta ja sai tältä lahjaksi suuren timantin.

Vuonna 1853 William Charr haastoi Josephinen oikeuteen väittäen tämän olevan todellisuudessa mies ja huijari. Lääkärien tutkimuksissa Clofullia todettiin naiseksi ja syytteet hylättiin. Tapaus sai aikanaan paljon julkisuutta ja sitä epäiltiin Barnumin mainostempuksi.

4. Myrtle Corbin – Nelijalkainen leidi

Yhdysvaltalainen Josephine Myrtle Corbin (1868-1928) oli kuuluisa ”dipygus”, kaksilantioinen nelijalkainen nainen. Ylimääräinen jalkapari oli osa kaksosesta joka ei ollut jakautunut kunnolla.

Hänen pienemmät sisemmät jalat olivat parit ulompien jalkojen kanssa, ja hän pystyi myös liikuttanmaan sisempiä jalkojaan, vaikkakin ne olivat liian heikot kävelemiseen.

13 vuotiaana Corbin liittyi sirkukseen jossa esiintyi nimellä Four-Legged Girl from Texas.

Myrtlellä oli myös kahdet sukuelimet ja hänen ensimmäinen raskaus —joka päättyi aborttiin— oli vasemmassa kohdussa, vaikka hän yleensä käytti yhdyntään oikean puoleista vaginaa. 19 vuotiaana Myrtle meni naimisiin ja synnytti 4 tervettä lasta.

5. João Baptista dos Santos – Mies jolla oli kaksi penistä

João Baptista dos Santos (1843-?) oli Portugalissa syntynyt mies, jolla oli kaksi siitintä ja ylimääräinen, haaroissa roikkuva jalka, joka itse asiassa oli kaksi yhteen sulautunutta surkastunutta jalkaa.

Molemmat siittimet olivat toimivia: niillä pystyi virtsaamaan —virtsa tuli molemmista siittimistä yhtä aikaa— ja ne kykenivät erektioon.

Santosin ura friikkinä oli rajoittunut lääkätieteellisiin ympyröihin; vuonna 1865 hän kieltäytyi 200 000 frangin tarjouksesta esiintyä ranskalaisessa sirkuksessa kahden vuoden ajan.

Japyh.com