Viihde

Viisi legendaarista kauhuelokuvahahmoa

Halloween lähestyy hiljalleen luoksemme, ja se on tunnetusti kauhuelokuvien aikaa!

1. Michael ”Mike” Myers (Halloween 1978)

Michael Myers on Halloween-elokuvien tunnettu sarjamurhaajahahmo. Myersin alkuperäinen näyttelijä oli Tony Moran ja pituudelta vain reilut 180-senttinen. Vuosina 2007 ja 2009 ohjaaja Rob Zombie halusi Myersin rooliin noin 205 senttimetrisen näyttelijän Tyler Manen. Hänen valintansa johtui siitä, että Zombie halusi Michaelista hieman pidemmän miehen. Hän peitti kasvonsa naamarilla ja yleensä käyttää teräaseenaan puukkoa. Myersin kaamea naamari on todellisuudessa näyttelijälegendan William Shatnerin kasvoista.

2. Jason Voorhees (Perjantai 13. 1980)

Kuvitteellinen sarjamurhaaja Jason Voorhees, joka esiintyy Perjantai 13. -kauhuelokuvasarjassa. Jason esiintyy lähes kaikissa elokuvissaan antagonistina, vaikkei hänen hahmoaan alun perin tähän suunniteltu. Hänestä on elokuvasarjan suosion myötä tullut myös erittäin suosittu hahmo populaarikulttuurissa. Jasonin parhaat tuntomerkit ovat hänen käyttämänsä jääkiekkonaamio sekä hänen vakioaseensa viidakkoveitsi. Jason hukkui lapsena Camp Crystal Laken kesäleirillä, kun toiset lapset heittivät hänet järveen. Jason kuitenkin palasi kuolleista aikuisena (tai sitten ei koskaan hukkunutkaan, tarkka tarina ei ole selvillä) ja asettui autioituneelle Camp Crystal Lakelle, missä hän tappaa jokaisen alueelle uskaltautuvan ihmisen. Jasonin on mainittu tappaneen 162 ihmistä, joista suurin osa on teini-ikäisiä Crystal Laken kesäleirivalvojia. 

3. Freddy Krueger (Painajainen Elm Streetillä 1984)

Freddy Krueger (koko nimeltään Frederick Charles Krueger) on kuvitteellinen sarjamurhaaja Painajainen Elm Street -kauhuelokuvista. Freddy tunnetaan hyvin aseena käyttämästään hanskasta, jossa on neljä veistä ”kynsinä”. Hahmon luonut Wes Craven nimesi hahmon lapsuusajan kiusaajansa mukaan. Hän käytti Freddyn murhien innoituksena omia painajaisiaan. Freddy esiintyy jokaisessa Painajainen Elm Streetillä -elokuvassa. Alkujaan Freddy Kruegeria näytteli Robert Englund.

4. Pennywise (SE 1990)

Pennywise-klovni tai Robert ”Bob” Gray” on nimikkohahmo ja pääantagonisti Stephen Kingin vuonna 1986 ilmestyneessä Se-kauhuromaanissa. Pennywisea näytteli alkujaan Tim Curry vuonna 1990 tv:hen tehdyssä minisarjassa. Vuosina 2017 ja 2019 Pennywisea näytteli ruotsalaissyntyinen Bill Skarsgård.

5. Ghostface (Scream 1996)

Ghostface (Ghost Face tai GhostFace) on Scream- kauhuelokuvien hahmo. Ghostface on alun perin Kevin Wilamsonin luoma, joka on ensisijaisesti mykkä, mutta keskustelee puhelimilla. Ghostface näyttele Roger L. Jackson. Ghostfacen asuste koostuu valkoisesta kumimaskista, jossa on mustat silmät, nenä ja suu ja musta, kangasmainen materiaali; hupullinen kylpytakki, jonka käsivarsista ulottuvat faux-tatterit; ja piikkikoriste asun pohjaan. Elokuvassa pukua pidetään yleisenä ja helposti ostettavana, mikä vaikeuttaa ostajien tunnistamista ja luo mahdollisuuden kenelle tahansa tappajaksi. Scream-elokuvassa mustassa viitassa ja valkoisessa maskissa heiluvan tappajan oli alun perin tarkoitus heilua valkoisessa kaavussa. Ohjaajat kuitenkin vaihtoivat valkoisen kaavun mustaan, sillä sen pelättiin muistuttavan liian paljon KKK-kaapua.

We are demons to some, angels to others

    Kerro meille!

    Lempi kauhuleffojen hahmosi?


    *= pakollinen

    Japyh.com