Viihde

Vesimelonin murskaava koomikko Gallagher on kuollut 76-vuotiaana

Yhdysvaltalaiskoomikko Gallaghar on menehtynyt 76-vuotiaana, kertoo TMZ-sivusto.Yhdysvaltalaiskoomikko Gallagher, oikealta nimeltä Leo Anthony Gallagher Jr., on menehtynyt, uutisoi muun muassa TMZ. Hän menehtyi 76-vuotiaana sairaalahoidossa perjantaiaamuna. Kuolinsyynä oli elinvajaus lukuisista sydänkohtauksista, joista hän kärsi elämänsä aikana.

Gallagher oli yksi 80-luvun suosituimmista koomikoista. Hänen legendaarisin temppunsa oli vesimelonin murskaaminen lavalla vasaralla. Hänet muistetaan myös useista komediaspesiaaleista Showtimella ja HBO:lla.

Hänet valittiin vuonna 2004 sadan parhaimman stand-up koomikon joukkoon Comedy Centrtalin toimesta.

Gallagher kiersi Amerikkaa vuosikymmeniä. Pitkäaikainen manageri uskoo, että Gallagher on kautta aikojen ahkerin eturivin stand up -esiintyjä Yhdysvalloissa.

– Vaikka hänellä oli halveksijoita, hän oli kiistaton lahjakkuus ja amerikkalainen menestystarina, kertoi Gallagherin manageri TMZ:lle.

Gallagherin kuolinsyytä ei kerrota. Hänen managerinsa mukaan koomikko oli ollut pitkään huonovointinen ja hän kärsi lukuisista sydänkohtauksista vuosien varrella.

Koomikkoa jäi kaipaamaan kaksi lasta.

Raimo Jalo