Viihde

Näin 12. Vain elämää -tuotantokausi etenee – myös monta erikoisjaksoa luvassa

Uusi Vain elämää -kausi starttaa kello 20:00 Nelosella ja Ruudussa perjantaina 24. syyskuuta.

Kuvassa vasemmalta: Tuure Kilpeläinen, Arttu Wiskari, ABREU, Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Pyhimys, Chisu ja Anssi Kela. KUVA: Petri Aho / Nelonen

Kahdennellatoista kaudella Vain elämää -kaudella nähdään Anssi Kela, Arttu Wiskari, Chisu, ABREU, Tuure Kilpeläinen, Jukka Poika, Suvi Teräsniska ja Pyhimys. He pitävät huolen siitä, että syksyiset perjantai-illat ovat täynnä koskettavia tarinoita, suuria tunteita sekä uskomattomia esityksiä ja yllätyksiä.

Arttu Wiskarille tämä on ensimmäinen kerta Satulinnassa, sillä oman Vain elämää -leirinsä hän vietti Espanjassa Mondan linnassa.

Ensimmäinen artistipäivä nähdään 1. lokakuuta, ja kauden avaa Arttu Wiskari. Toinen artistipäivä on ABREUn ja sen jälkeen järjestyksessä Anssi Kelan, Suvi Teräsniskan, Jukka Pojan, Tuure Kilpeläisen, Chisun ja Pyhimyksen päivät.

– Semmonen olo, että olis tullut lomalle kavereiden kanssa. Mä en tunne oikeestaan ketään noista tyypeistä kunnolla, niin musta on ihana päästä tutustumaan. Ah, mä rakastan tämmösiä juttuja!, kertoo ABREU ihastuksissaan.

– Mä tuun yllättymään, jos mä en tule aiheuttamaan yllätyksiä. Mä oon itse yllättynyt siitä, jos muut ei ylläty, pohtii Jukka Poika tulevan kauden yllätyksiään.

– Tämä on pitkästä aikaa pidempi pätkä, että oon poissa kotiympyröistä. En voi kieltää, ettenkö nautti tilanteesta, että aamulla ei tarvitse herätä päiväkotiin, ei tarvitse vääntää hammaspesusta, ruokailusta ja kaikesta. Mutta kyllä mä tiedän, että tulen kaipaamaankin niitä asioita, pohtii Suvi Teräsniska.

– Syödään ihania ruokia, juodaan viiniä hyvässä seurassa, kuunnellaan musaa ja esitetään sitä. Sehän on ihan paras tapa elää ja viettää elämäänsä. Toivoisin, että pystyn olemaan mahdollisimman läsnä. En odottaisi mitään vaan olisin just niissä hetkissä mitä tapahtuu, fiilistelee Chisu.

– Mä en ole koskaan käynyt täällä Satulinnassa. Mahtava paikka kyllä. Tosi hieno! Paljon hienompi, kuin mitä osasin odottaa. Satulinnassa on mun mielestä sellaista leiritunnelmaa, Arttu Wiskari kertoo ajatuksiaan Satulinnasta.

– Tästä on kolme vuotta, kun mä olen ollut täällä viimeksi. Tuntuu, että siitä on pidempi aika. Nostalgiset fiilikset. Me ollaan perillä, perhana!” sanoo Tuure Kilpeläinen innoissaan.

– Hyvä fiilis tulla tänne! Tietää, mitä on odotettavissa eikä ehkä mieti niin paljon, mitä jengi kelaa, Pyhimys pohtii.

– Uskon, että koska kolme kertaa neljä on kaksitoista, niin tulee olemaan vielä kolme kertaa parempi meininki. Se fiilis, kun kaikki ollaan samassa paikassa monta päivää tekemässä samaa asiaa, niin se on juttu, mitä kypsällä iällä saa kokea aika harvoin, pohtii puolestaan Anssi Kela hymy huulillaan.


Artistipäivien jälkeen 26. marraskuuta nähdään Vain elämää: Yllätysbiisit -jakso, jossa kaikki tämän kauden artistit kokoontuvat vielä kerran yhteen saman pöydän ääreen. Jokainen artisti saa kuulla omasta tuotannostaan kappaleen, jota ei olla vielä tällä kaudella kuultu.

Lauantaina 3. joulukuuta nähdään Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso. Tässä hyväntekeväisyysjaksossa artistit vierailevat lastenkodissa, tutustuvat vapaaehtoistoimintaan lasten hyväksi ja ovat mukana viemässä apua vähävaraisille lapsiperheille.

Vain elämää: Joulua päästään viettämään 10. joulukuuta alkaen. Artistit kokoontuvat yhteisen joulupöydän ääreen keskustelemaan omista jouluperinteistään sekä kuulemaan toistensa versioita ikimuistoisista joululauluista. Joulun tunnelmasta nautitaan kahtena perättäisenä perjantaina.

12. Vain elämää -kauden jaksojärjestys on tässä:

PE 24.09. Vain elämää: Saapuminen Satulinnaan
PE 01.10. Arttu Wiskarin päivä
PE 08.10. ABREUn päivä
PE 15.10. Anssi Kelan päivä
PE 22.10. Suvi Teräsniskan päivä
PE 29.10. Jukka Pojan päivä
PE 05.11. Tuure Kilpeläisen päivä
PE 12.11. Chisun päivä
PE 19.11. Pyhimyksen päivä
PE 26.11. Vain elämää: Yllätysbiisit
PE 03.12. Vain elämää: Pelastakaa lapset
PE 10.12. Vain elämää: Joulu 1/2
PE 17.12. Vain elämää: Joulu 2/2

Vixi