Musiikki

Waltari julkaisi Below Zero -biisin uuden version – vierailemassa Marko Hietala

Waltari julkaisee 3rd Decade – Anniversary Edition -juhlalevyn 26. marraskuuta 2021.
Suomalaisyhtye Waltari julkaisee tuttuja biisejä uudessa muodossa. Yksi levyn vierailijoista on ex-Nightwish-yhtyeen basisti Marko Hietala, joka muistetaan myös bändeistä Tarot ja Northern Kings.

Hietalan tähdittämä Below Zero 2021 on nyt ilmestynyt singlenä. Biisistä julkaistiin myös äänityksissä kuvattu musiikkivideo.


Hietalan mukaan hän ja Waltari-keulakuva Kärtsy Hatakka tapasivat jo “esihistoriallisessa hikisessä sumussa”. Kärtsy muistaa tarkan vuodenkin 1991, jolloin Waltari oli keikalla Kuopiossa.

– Waltarin funky metalli-crossover oli aivan ensimmäisiä juttuja, joka murtautui Suomesta kansainvälisille markkinoille, ja he tasoittivat tietä monille meistä. Below Zero valittiin nyt työstettäväksi yhteiseksi kappaleeksi, ja uusi kertosäe kuulostaa todella massiiviselta! Suostuin mukaan totta kai, Hietala hehkuttaa.

Kärtsy tutustui vielä paremmin Markoon heidän hengatessaan kummankin ystäväpiiriin lukeutuvan Roope Latvalan Sinergyn aikaisilla keikoilla.

– Olemme erittäin iloisia, että saimme hänet mukaan tulkitsemaan Below Zero -kappaleen vuodelta 2009. Marko itse valitsi kappaleen, ja hänellä oli ensisijainen näkemys siitä, miltä hän halusi sen kuulostavan. Ja me erittäin hyvässä yhteishengessä halusimme ehdottomasti toteuttaa hänen tuotannollisen näkemyksenä niin hyvin kuin mahdollista, Hatakka tuumii.

3rd Decade — The Anniversary -albumin biisilista

01. Waltari feat. Jürgen Engler – Merry Go Round
02. Waltari feat. Marko Hietala – Below Zero 2021
03. Waltari & Bomfunk MC’s – Skyline (remix)
04. Waltari & Eläkeläiset – Ehtoopuolella
05. Waltari feat. Kevin Ridley & Nuorisokuorot Sykkii ja n.u.k.u – So Fine 2021
06. Waltari & Angelit – Step Outside
07. Waltari feat. Jonne Järvelä & Jyrki 69 – In The Cradle 2021
08. Waltari feat. Niki – Misty Man 2021
09. Waltari & Lordi – Lights On 2021
10. Waltari feat. Tampere All Stars – The Stage 2021
11. Waltari feat. April Art – Helsinki 2021

AnaGonda