Musiikki

Tina Turner on kuollut 83-vuotiaana

Rock ’n’ Rollin kuningatar Tina Turner on kuollut 83-vuotiaana kotonaan Sveitsissä.Yhdysvaltalaissyntyinen sveitsiläinen rocklaulaja Tina Turner on kuollut 83 vuoden iässä, kertovat muun muassa Sky News ja Daily Mail.

Laulajien edustajien tietojen mukaan Turner kuoli rauhallisesti 83 vuoden iässä tänään keskiviikkona 24. toukokuuta kotonaan Küsnachissa lähellä Zürichiä Sveitsissä. Tarkempaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta hän menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Turner (alun perin Anna Mae Bullock, virallisesti Tina Turner-Bullock) syntyi vuonna 1939 Tennesseessä ja nousi kuuluisuuteen 1970-luvulla esiintymällä duona silloisen puolisonsa Ike Turnerin kanssa. Liitto oli myrskyisä, ja Tinan mukaan hän joutui väkivallan kohteeksi.

Pariskunnan erottua Tina Turner aloitti menestyksekkään soolouran. Hänen tunnetuimpiin hitteihinsä lukeutuivat muun muassa We Don´t Need Another Hero, Private Dancer, The Best ja What´s Love Got To Do With It.

Turner näytteli myös elokuvissa. Hänen todennäköisesti tunnetuin roolinsa oli toimintaelokuvassa Mad Max Beyond Thunderdome vuonna 1985.

Turnerilla oli vuodesta 2013 Sveitsin kansalaisuus.

Lepää rauhassa, Tina Turner!

AnaGonda