Musiikki

The Rascalsin rumpali Dino Danelli on kuollut 78-vuotiaana

Rockyhtyeen The Rascalsin perustajarumpali Dino Danelli on menehtynyt 78-vuotiaana, kertoo Hollywood Reporter.Verkkosivusto Hollywood Reporter kertoo, että yhdysvaltalaismuusikko ja The Rascals-yhtyeen perustajarumpali on menehtynyt 78-vuotiaana tämän viikon torstaina. Danellin kuoleman on vahvistanut hän ystävänsä ja arkistohoitaja Joe Russo kirjoittamalla tunteikkaan tekstin Facebook-sivuilla.

Toivon, että arvostatte jatkossakin hänen kykyjään ja lähetätte hänelle rakkautesi. Kiitos, että tuet hänen eri pyrkimyksiään hänen uransa ajan. Te kaikki teitte hänelle mahdolliseksi elää unelmaansa, joka oli olla muusikko ja taiteilija. Siunausta teille kaikille.

Russon mukaan Danellilla alkoi terveysongelmat, jotka ensisijaisesti johtuivat mm. sepelvaltimotaudista ja kongestiivisen sydämen vajaatoiminnasta.

Danelli soitti kaikilla kolmella The Rascals-yhtyeen USA:n ykköshitillä. Mukaan lukien Good Lovin’ -kappaleella, joka nousi yhtyeen kansaivälisesti suurimmaksi hitiksi.

The Rascals oli toiminnassa 1964 – 1972. Vuonna 1997 yhtye valittiin Rock & Roll Hall of Famen jäseneksi.

The Rascalsin hajoamisen jälkeen Danelli soitti E Street Bandissa sekä Little Stevenin luotsaamassa Disciples of Soul -yhtyeessä.

The Young Rascals ”Good Lovin'” on The Ed Sullivan Show

Lepää rauhassa, Dino Danelli!

 

Jokkeri