Musiikki

Metallimatriarkka Medeia julkaisi ensimaistiaisen tulevasta ja käynnistää 20-vuotisjuhlakiertueensa – Katso Superseptic -musiikkivideo

Tamperelaismetalliyhtye Medeia lähtee syyskuussa 20-vuotisjuhlakiertueelle.Metallimatriarkka Medeia käynnistää 20-vuotisjuhlakiertueensa 1.syyskuuta ja palaa uuden materiaalin kera. Ensi vuonna uuden albumin Playgroundin kautta julkaiseva yhtye esittelee bändin uudistunutta tuotantokoneistoa tänään julkaistulla ensimaistiaisella Superseptic, joka jatkaa viimevuotisen A Cross to Bear -sinkun synkällä mielisairauspainotteisella linjalla. Itse kappale on tarttuvaa deathcorea parhaimmillaan, jossa huikeat laulusuoritukset, kekseliäät riffit ja maailmanluokan tuotanto niputetaan yhteen massiivisen energialatauksen turvin.

– Superseptic
pyrkii yhdistämään tarttuvuutta ja aggressiota maksimaalisissa mittasuhteissa, samalla kun tunnusomainen riffitulitus laulaa tehden selväksi mikä bändi on jälleen kerran sotapolulla, kommentoi yhtyeen kitaristi Samuli Peltola.

– Bändin tulevaa alleviivaa tuotantokoneiston täysimittainen päivitys, aina studiotilloista miksaukseen ja masterointiin. Tuntuu siltä että tekemisen rajat ovat tyystin hävinneet niin biisien kirjoittamisen kuin tuotannollisten seikkojen osalta, ja jäljellä jää vain vapaa luova työ, joka on aina ollut Medeian ydin, jatkaa vielä Peltola.

Superseptic
-musiikkivideo on kuvattu jo nyt historiallisilla pohjoismaiden ensimmäisillä Knotfesteillä kesällä 2022. Katso musiikkivideo tästä tai alta:

Vaihtoehtoista äärimetallia esittävä Medeia on uransa aikana julkaissut viisi täyspitkää, joista viimeisin, myös Suomen fyysisten albumien listalla top 5 -joukkoon yltänyt Xenosis ilmestyi vuonna 2019 Playgroundin kautta. Reilut 20 vuotta uraa tehnyt yhtye on esiintynyt lukuisia kertoja niin koti- kuin ulkomailla ja kiertänyt muun muuassa The Oceanin, Childeren of Bodomin ja Raised Fistin kanssa.

Medean – The Matriarch tour:

PE 01.09. Yo-talo, Tampere
LA 02.09. Logomo, Turku
PE 08.09. On the Rocks, Helsinki
LA 09.09. Kulttuuritalo Annis, Pori
LA 16.09. Möysän Musaklubi – Mössö, Lahti

Raimo Jalo