Musiikki

Laulaja ja näyttelijä Meat Loaf menehtynyt 74-vuotiaana

Yhdysvaltaismuusikko ja näyttelijä Meat Loaf on menehtynyt 74-vuotiaana eilen.Pitkän musiikkiuran tehnyt ja näyttelijänä Meat Loaf (Marvin Lee Aday) on menehtynyt 74-vuotiaana, josta kertovat useat uutislähteet.

Meat Loafin vaimon Deborahin, kahden tyttären ja ystävien kerrottiin saaneen viettää aikaa kuolinvuoteella, mutta kuolinsyytä ei tuotu julki.

Laulajan Meat Loafin virallisilla Facebook-sivuilla on julkaistu tiedote, jossa perhe kiittää kaikkia muistajia, kun ”elämme läpi surun, joka on syntynyt tämän inspiroivan artistin ja kauniin miehen menetyksestä”.

Viestin lopussa on kehotus: ”Don’t ever stop rocking”, älkää koskaan lopettako rokkaamista.

Meat Loafin ura alkoi 1960-luvun lopulla. Hän nousi suosioon erityisesti musikaaliroolien ansiosta teatterien lavoilla. Tähden vuonna 1977 julkaistu albumi Bat Out of Hell on yksi Yhdysvaltojen musiikkihistorian myydyimmistä levyistä. Meat Loaf muistetaan myös rooleistaan valkokankaalla. Niistä tunnetuimpiin lukeutuvat osat elokuvissa The Rocky Horror Picture Show ja Fight Club. Hänen viimeiseksi esiintymiseksi kameran edessä jäi vuosien 2017-2018 Ghost Wars -tv-sarja.

Hänen päämääränsä oli julkaista vielä uusi albumi, jota hän työsti säveltäjä/tuottaja Jim Steinmanin kanssa. Steinman kuoli huhtikuussa 2021. Marraskuussa Meat Loaf kertoi Facebookissa, kuinka äänitykset ovat jälleen käynnissä.

”RECORDING YES. IT IS SO EXCITING”, Meat Loaf kirjoitti isoilla kirjaimilla.

AnaGonda