Musiikki

Ilta yllättää: Droppasi tuplasinglen ulos

Keikkakesän jo aloittanut Ilta yllätti tänään faninsa julkaisemalla kesäisen tuplasinkun.Tänään perjantaina 16. kesäkuuta Ilta julkaisi tänään tuplasinglen.

Iltan uudet biisit sopivat kesän tunnelmiin hyvin: Iltan Lasse Piiraisen kanssa säveltämä ja Kerttu Suonpään kanssa sanoittama Häävalssi sekä Iltan, Kerttu Suonpään, Lasse Piiraisen ja Väinö Walleniuksen kirjoittama, kesäisen keinuttava Pura Vida -kappale.Häävalssi syntyi Iltan omiin häihin ja elämän iloa pulppuava Pura vida puolestaan Iltan oman tiimin kanssa Nuuksiossa.

– Multa on tullut viime aikoina ehkä vähän surumielisiä lauluja, ja mulla tuli vahva tunne, että haluan julkaista kesädropin biiseistä, joiden tahdissa voi myös tanssia – toisessa valssia ja toisessa salsaa. Haluan musiikillani aina välittää tunteita, ja ajattelin et nyt on aika julkaista jotain mikä tuo iloa ja energiaa, Ilta kertoo

– Häävalssin kirjoitin keväällä 2021. Mulla oli häät tulossa enkä ottanut paineita siitä, että tarviiko mun kirjoittaa sinne kappale. Ihanaahan se olisi mut tiesin myös, ettei paineen alla synny mitään. Yksi päivä pianon ääressä ”häävalssi” sai alkunsa. Kuuntelin sen ensimmäisen version just mun puhelimen sanelimesta ja hymähdin kun huomasin, ettei kappale ole oikeastaan hirveästi muuttunut sen jälkeen kun se syntyi. Tämä kappale on yksi kaikkien aikojen rakkaimmista, Ilta kertoo Häävalssi-biisin synnystä.

– Singledropin toinen kappale Pura vida tarkoittaa puhdasta elämää. Se on sanonta mitä Costa Ricassa sanotaan oikeesti KAIKKEEN. Tämä kappale syntyi biisileirillä Nuuksiossa oman tiimiini kanssa. Se oli alunperin balladi, kunnes yhtäkkiä suunta muuttuikin ja huomasimme olevamme ihan muissa maailmoissa tekemässä tanssibiisiä. Niinkuin tässä biisissäkin kaks rakastunutta on ihan omassa kuplassaan tanssimassa Costa Rican rannoilla, vaikka oikeesti ne tanssii olkkarissa <3, kertoo Ilta Pura Vida -kappaleen synnystä.

Loppuun Ilta kertoo vielä hauskan tarinan Pura vida– biisin sanoitusten valmistelusta.

– Olin junassa matkalla Jyväskylään, kun palloteltiin Kertun kanssa kertsin lyriikoita Zoomissa. Kerttu heitti mulle kertsin puolivälin sanoitusidean ja musta sen rytmisyys oli niin huikea, että olin aivan fiiliksissä. Mä sanon aina ”sikakova tai sikahyvä” ja taisin sanoa sitä vähän liikaakin kaikessa innostuksessa, koska 15 minuuttia ennen Jyväskylään saapumista vieressä istunut hieman päihtynyt mies sano mulle tuohtuneena: ”sä oot koko junamatkan toistanut sikahyväsikahyvä voitko olla HILJAAAA” . Opin tältä junamatkalta, et ehkä en pidä enää lyriikkaistuntoja junassa. Oon siis pahoillani kanssamatkustajat, mut tästä tuli SIKAHYVÄ!

Iltan omissakin häissä kuultuun Häävalssi-biisin on tehty myös hurmaava musiikkivideo, joka on Juho Kilkin ohjaama. Katso video alta tai tästä.

Raimo Jalo