Musiikki

Gangsta’s Paradise -räppäri Coolion kuolinsyy selvinnyt

Gangsta’s Paradise -räppäri Coolio oli perussairauksia, mutta menehtyi lopulta yliannostukseen.Amerikkalaisräppäri Coolio (Artis Leon Ives Jr.) menehtyi 59-vuotiaana viime vuoden syyskuussa ystävänsä luona Los Angelesissa. Ensihoitajat epäilivät hänen kärsineen äkillisestä sydänpysähdyksestä.

TMZ -verkkosivusto kertoo, että juuri julkistetun kuolinsyysraportin mukaan Coolion kuoleman aiheutti fentalyynin yliannostus. Hänen elimistössään oli myös jäämiä heroiinista ja metamfetamiinista.

Kuolisyytutkijan mukaan Coolion vakava astma ja vuosikymmeniä jatkunut savukkeiden käyttö vaikuttivat myös hänen kuolemaansa ja hänen kehonsa kyvyttömyyteen taistella takaisin.

90-luvulla Coolion Gansta’s Paradise nousi USA:n singlelistan ykköseksi ja se nousi kärkeen useissa muissakin maissa. Kappale palkittiin parhaana rap-esityksenä Grammy-gaalassa.

Coolion menestys hiipui 2000-luvulle tultaessa. Hän esiintyi myöhemmin useissa reality-ohjelmissa. Häntä jäi kaipaamaan kuusi lasta. TMZ:n mukaan lapset aikovat kunnioittaa isänsä muistoa dokumentin ja elokuvan myötä.

Fentanyyli on aiheuttanut Yhdysvaljen viihdeteollisuudessa lukuisia yliannostuskuolemia vuosien saatossa. Fentalyyni on ollut osallisena muun muassa muusikkotähti Princen, räppäri Mac Millerin ja Slipknot-basisti Paul Grayn kuolemissa.

AnaGonda