Musiikki

Erika Sirola julkaisi debyytti-EP:nsä who?

23-vuotiaan suomalaisen Erika Sirolan upea debyytti-EP who? on julkaistu Elektra Recordsin kautta.23-vuotias kanadalais-suomalainen laulaja ja lauluntekijä Erika Sirola julkaisi viime viikon perjantaina debyytti-EP:nsä Who?. Sirola on myös itse tehnyt EP:n kansikuvan. Berliinissä, ruotsalaisen tuottaja-lauluntekijä Gustav Nyströmin (Tove Styrke, Winona Oak) kanssa luodun who?:n luomoava kappale A Little More on herkkä vuodatus katumuksesta, joka kumpuaa ottamattomista riskeistä; se todistaa Sirolan lahjan artikuloida yleisimpiä tunteita runoilijan hätkähdyttävällä omaperäisyydellä ja kaunopuheisuudella. Nico Poalillon ohjaama virallinen video kappaleeseen on nyt katsottavissa alta tai täältä.

– On kestänyt kauan, että ensimmäinen kokonainen teokseni vihdoin ilmestyy. Valitsin nämä neljä kappaletta, koska ne edustavat kukin eri osaa elämästäni menneisyydessä – ne eivät edusta sitä, kuka olen juuri nyt. Tämän seurauksena who? kertoo taustatarinan sanoituksien, äänellisen ja visuaalisen sisällön muodossa, antaen parempaa ymmärrystä siitä ”kuka” olen nyt. Kuten monissa kirjoissa, tutustut ensin hahmon historiaan ennen kuin sukellat nykyhetkeen, ja se antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää prosessi eri valossa ja ehkä antaa sinun sukeltaa moniin eri kerroksiin hieman paremmin, kommentoi Sirola.

Erica Sirola – Who? -EP

1. All in My Head
2. End of the Day
3. Souvenir
4. A Little More

Erika Sirola on laulaja-lauluntekijä, joka on kasvanut Helsingissä, viettäen useat kesät äitinsä kotimaassa Kanadassa. Sirola aloitti kirjoittamaan musiikkia ollessaan vain 8 vuotta vanha ja teki ensimmäisen levytyssopimuksensa 12-vuotiaana. Sirola on todellinen monilahjakkuus, ja hän on taitava kuvataiteilija, vaatesuunnittelija ja pitkäaikainen pianonsoittaja ja kitaristi. Sirolan musiikillisia esikuvia ovat muun muassa Björk, Thom Yorke, Aphex Twin ja The Doors. Robin Schulzin ja Erika Sirolan Speechless-hittiä on kuunneltu globaalisti yli puoli miljardia kertaa, ja kappale on striimannut Suomessa tuplaplatinaa!

Jokkeri