Musiikki

Arvostettu pop-ikoni Chisu jäädyttää soolouransa tänä vuonna

Merkittävän jäljen kotimaiseen pop-musiikkiin jättänyt, Suomen menestyneimpiin artisteihin lukeutuva Chisu jäädyttää soolouransa tänä vuonna.Chisu eli Christel Roosberg, 40, jättää keikkalavat kuluvana vuonna. Chisun tapahtumarikas viimeinen vuosi käynnistyy tänä perjantaina alkavalla klubikiertueella, jonka jälkeen hän nousee kesällä useiden festivaalien lavoille. Chisu ilahduttaa kuulijoita keväällä myös uuden musiikin muodossa. Vuosi saa arvokkaan loppuhuipennuksen, josta tiedotetaan myöhemmin.

Chisu kertoo, että päätös lopettamisesta on muhinut jo vuosia:
– Mä olen Chisu ja tulen aina olemaan, mutta minä ja Suomessa tunnettu Chisu-artisti ovat kasvaneet jo sen verran erilleen, että nyt on aika jatkaa matkaa kohti uusia projekteja. Vuosi 2022 tulee siis olemaan Chisun viimeinen vuosi. En halua puhua lopettamisesta vaan käytän mieluummin sanaa ”jäädyttäminen”, sillä lopullisten hyvästien jättäminen alati muuttuvassa elämässä tuntuu väärältä, Chisu kertoo.

– Olen loputtoman kiitollinen kappaleista ja teksteistä, joita sain kuulla ja ilmentää maailmaamme. Ne ovat tuoneet mulle ja monille lohtua ja vastauksia pimeään unohtamatta iloa. Siksi haluan vielä vuoden 2022 juhlia täysillä häikäisevän yleisöni kanssa Chisun musiikkia ja olemassaoloa. Vuoden lopussa jäädytämme yhdessä tähänastisesti rakkaimman sekä opettavaisimman projektini.

Chisu tunnetaan myös siitä, että hän säveltää, sanoittaa ja tuotti musiikkinsa itse. Lisäksi Chisu on ensimmäinen nainen, joka on voittanut Vuoden tuottaja -Emman vuonna 2010.

Chisu – viimeiset keikat

25.03. Ikaalinen, Ikaalinen Spa Arena
02.04. Helsinki, Tavastia
09.04. Silja Line, Baltic Princess
16.04. Nivala, Tuiskula

21.04. Espoo, Sellosali
22.04. Lahti, Möysän Musaklubi
23.04. Kuopio, The Circus

28.04. Hyvinkää, Hyvinkääsali
29.04. Tampere, Olympia
30.04. Turku, Logomo

AnaGonda