Musiikki

Amorphis julkaisi tulevalta albumiltaan ”On The Dark Waters” -singlen musiikkivideo kera

Suomalainen metalliyhtye Amorphis julkaisee 11. helmikuuta uuden Halo-albuminsa.Suomalaisyhtye Amorphis julkaisee uuden albuminsa nimeltä Halo 11. helmikuuta, jolta julkistettiin perjantaina singlekappale On The Dark Waters.

Yhtyeen sanoituksista vastaava runoilija Pekka Kainulainen kertoo tiedotteessa, että kappale sai ideansa Kalevalan Tuonelan virrasta.

– Sain idean Tuonelan virran päinvastaisesta suunnasta – Tuonela on siis kuolleiden valtakunta suomalaisessa mytologiassa. Kirjoitin kuoleman hetkestä, sillä kuolema ei ole loppu, vaan alku.

Halo-albumi on vahva kokonaisuus, jossa selvästi kuuluu vivahteita koko yhtyeen uran varrelta. Tähän varsinkin kitaristi Tomi Koivusaari samaistuu.

– Olen itsekin kuullut vivahteita aikaisemmasta tuotannosta, kuten Tuonelasta ja Tales From the Thousand Lakesista. Ei sitä kuitenkaan itse osaa kuunnella vielä täysin objektiivisesti, Tomi Koivusaari kertoi marraskuussa Voice.fi:n haastattelussa.

Amorphiksessa on monta eri säveltäjää ja kappaleita jää albumeilta ylikin. Lopullisen päätöksen levyn materiaalista tekee tuottaja Jens Borgren.

– Jens Bogren on ollut mukana jo kauan ja hän tekee lopulliset valinnat siitä, mitkä biisit päätyvät levylle. Jonkun verran kappaleita jää yli, ja tietenkin yhdessäkin valinnoista keskustelemme, mutta Jensillä on lopullinen valta, laulaja Tomi Joutsen sanoi.

Täältä voit lukea koko haastattelun.


Jos video ei näy, katso se täältä.

AnaGonda