Viihde

Melkein MENSAN uusi kausi alkaa FOX-TV-kanavalla tiistaina 24.8.

Melkein MENSA -viihdekisailu palaa FOX-TV-kanavalle kolmannen kauden jaksoilla elokuussa.
Syksyn haasteissa itsensä likoon laittavat mielenkiintoiset julkkisvieraat: mukana ovat muun muassa Sointu Borg, Minttu Mustakallio, Jaakko Parkkali ja Markus Pöyhönen.

Suureen suosioon Suomessa noussut Melkein MENSA on absurdi tietokilpailu, jossa kysymykset ovat helpohkoja ja vastausolosuhteet vaikeahkoja. Ohjelman kussakin jaksossa käsittelyyn otetaan kaksi erillistä teemaa, joihin liittyvissä tehtävissä vastakkain kilpailee kaksi joukkuetta. Melkein MENSAssa kannustetaan oppimaan ja autetaan muistamaan, lisämaustetta tuovat yllättävät ja toisinaan kirpaisevatkin apukeinot.

– Melkein MENSA on ehdottomasti löytänyt paikkansa suomalaisten perheiden viihdyttäjänä. Toisen kauden katsojista 75 % on alle 44-vuotiaita. Lisäksi Melkein MENSA on kahden ensimmäisen kauden aikana jatkuvasti ollut kanavan katsotuimpien ohjelmien kärjessä, FOX:n kanavajohtaja Elina Mustelin kertoo.

Melkein MENSA jatkuu tiistaina 24. elokuuta 20.00 FOX TV-kanavalla. Ohjelman juontajana jatkaa Juha Perälä, vaikkakin kolmannella kaudella puheenjohtajan valtaistuinta itselleen sovittelee myös vakiokapteeni Eero Ritala.

– Uudelle kaudelle saamme mukaan yllättäviä käänteitä ja aivan mahtavia vieraita, jotka uskaltavat heittäytyä tilanteisiin täysillä. Lisäksi höysteenä on naurettava kokoelma uusia haasteita. Kun tietovisakysymykseen on vastattava vaikkapa kasvoja päin lentävien rasvapallojen pelossa, ei tuloksena voi olla mitään järkevää. Kuvauksissamme hauskaa on sekä vierailla että yleisöllä ja uskon, että tunnelma välittyy kotisohville asti, Perälä kertoo.

Kauden avausjaksossa Suomen halutuimmasta tittelistä kisaavat Putous-voittajat Dennis Nylund ja Mikko Penttilä sekä näyttelijä Pelle Heikkilä. Jakson teemoina ovat S-kirjain ja fysiikka.

Melkein MENSA tiistaisin 24. elokuuta alkaen klo 20.00 FOX-kanavalla. Jälkikäteen jaksot ovat nähtävissä myös Ruutu-suoratoistopalvelussa maksutta.

Jaksokuvaukset:


JAKSO 1: Putous-voittajat Dennis Nylund ja Mikko Penttilä sekä näyttelijä Pelle Heikkilä kisaavat Suomen turhimmasta tittelistä. Teemoina ovat S-kirjain ja fysiikka. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 2: Ystävykset Sauli Koskinen, Tinni Wikström ja suomalainen malli Sabina Särkkä. Teemoina ovat ravinto ja data – yllätysrangaistus Bull Mentula. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 3: Tubettavat muusikot Seksikäs Suklaa, Dosdela ja yrittäjä Niina Kuhta. Teemoina ovat Aasia ja magia. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 4: Näyttelijä Santtu Karvonen, laulaja Simo Silmu ja KOVA-tiimin e-pelaaja Cyanide. Teemoina ovat sankarit ja M-kirjain. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 5: Stand-up-koomikko Ilari Johansson, vapaaottelija Teemu Packalen ja tubetähti Joona Puhakka. Teemoina ovat Hollywood ja hevoset. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 6: Julkkiskokki Sirly Ylläsjärvi, viihdetekijä Sampo Marjomaa ja näyttelijä Minttu Mustakallio. Teemoina Katri Helena ja rasva. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 7: Diili-voittaja Sointu Borg, tubetähti Jaakko Parkkali ja missi & urheilutoimittaja Alina Voronkova. Teemoina ovat politiikka ja pelit. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 8: Ex-jääkiekkoilijat Sami Helenius, Emma Terho ja näyttelijä Markku Haussila. Teemoina ovat Baltia ja ikivihreät. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 9: Näyttelijät Lotta Kaihua, Ella Lahdenmäki ja stand-up-koomikko Eeva Vekki. Teemoina ovat Iso-Britannia ja biologia. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

JAKSO 10: Urheiluselostajat Jani Alkio ja Antti Mäkinen sekä ex-jääkiekkoilija Ari Vallin. Teemoina ovat viihde ja monikulmiot. Tuomarina Juha Perälä ja vakiokapteeni Eero Ritala.

Vixi