Viihde

Haamujengi-elokuvan ohjaaja Ivan Reitman on kuollut

Alkuperäisen Ghostbusters – haamujengin (1984) ohjaaja Ivan Reitman on kuollut 75-vuotiaana.Maailmalla tunnettu elokuvaohjaaja ja -tuottaja, kanadalainen Ivan Reitman on menehtynyt 75-vuotiaana. Hänet tunnetaan parhaiten 1980-luvulla ohjaamistaan komediaelokuvista Natsat (1981) ja Ghostbusters (1984).

Vuosikymmeniä kestäneellä urallaan Reitman nosti muun muassa Bill Murrayn komedianäyttelijöiden ykköskastiin. Hän auttoi myös toimintatähtenä tunnettua Arnold Schwarzeneggeriä tekemään uuden aluevaltauksen komedian parissa 1990-luvun vaihteessa elokuvilla Identtiset kaksoset (1988) ja Lastentarha kyttä (1990).

Ghostbusters (1984) -elokuvan tähtikaarti vasemmalta Bill Murray, Dan Aykroyd ja Harold Ramis.


Hänen poikansa Jason Reitman on myös tunnettu elokuvaohjaaja, jonka elokuvia ovat muun muassa Oscar-ehdokkuuksiakin keränneet Juno ja Up in the Air.

Ivan Reitman tuotti poikansa ohjaaman Ghostbusters: Afterlifen (2021), joka toi yhteen alkuperäisen klassikon elossaolevat päänäyttelijät.

Ennen kuolemaansa Reitman suunnitteli vielä ohjaavansa pitkään kehittelyssä olleen Identtisten kaksosten jatko-osan Triplets, jossa Eddie Murphy olisi näytellyt Schwarzeneggerin ja Danny DeViton veljeä. Toistaiseksi ei ole tietoa, mikä elokuvan kohtalo on nyt.

Ivan Reitman oli vuodesta 1976 asti naimisissa Geneviève Robertin kanssa.

AnaGonda