Urheilu

Vesa Toskala Kiekko-Vantaan valmennusryhmään

Kiekko-Vantaa vahvistaa valmentajaosastoaan entisellä NHL-maalivahti Vesa Toskalalla.
kvantaa_mestis-thumb
Entinen NHL-maalivahti Vesa Toskala, 38, toimii tulevalla kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen maalivahtivalmentajana. Toskala pelasi urallaan yhteensä 266 NHL-ottelua San Jose Sharksin, Toronto Maple Leafsin ja Calgary Flamesin riveissä. Liigassa tamperelaislähtöinen maalivahti edusti kasvattajaseuraansa Ilvestä yhteensä 209 ottelun verran. Huippuvahti esiintyi leijonapaidassa kolme kertaa MM-kisoissa, josta tuliaisina oli kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Lisäksi Toskala pelasi kaksi kautta Ruotsissa Färjestadin ja AIK:n joukkueissa. Hän teki urallaan maalin Färjestad-paidassa Leksandia vastaan vuonna 2000. Pelaajauransa keväällä 2012 lopettaneella Toskalalla on varmasti paljon annettavaa maalivahtivalmentajana ja nuorten lupaavien veräjänvartijoiden kehittäjänä.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Kiekko-Vantaaseen. Kyllä tässä on ihan tarpeeksi ollut lopettamisen jälkeen poissa hallilta. Nyt oli hyvä aika uusille haasteille, Toskala kertoo.

Ensimmäistä kertaa valmentajan tehtäviin hyppäävä Toskala ei ole vielä tutustunut lohipaitojen miehistöön, mutta pelaajat tulevat varmasti kauden edetessä tutuiksi.

– Vielä en ole jutellut ensi kauden maalivahtien kanssa. Toistaiseksi on ollut puhetta vain Mestis-joukkueen maalivahtivalmentajan roolista, Toskala sanoo.

 

AnaGonda