Pelinurkka

Vampyr-roolipeli vie pelaajan synkän aikakauden Lontooseen

PAN Vision Finland Oy tuo keväällä myyntiin Vampyr-toimintaroolipelin, joka sijoittuu vuoden 1918 Lontooseen.

Viime viikolla alkanut neliosainen DONTNOD Presents Vampyr -dokumenttisarja esittelee pelin ominaisuuksia lyhyiden episodivideoiden avulla.

Pelistudio aloitti viime viikolla neliosaisen DONTNOD Presents Vampyr -videosarjan, joka dokumentoi pelin tekemistä, eri vaiheiden luomista ja ideoiden läpi käymistä. Ensimmäisessä osassa syvennyttiin pelin visuaaliseen ja musikaaliseen maailmaan. Toinen osa ilmestyi hetki sitten ja se esittelee pelissä nähtäviä Lontoon kaupunginosia ja niiden asukkaita. Näihin on pelaajan ohjaamalla päähahmolla omat vaikututuksensa, joten kaupunginosien menestys riippuu pitkälti pelaajan valinnoista. Siinä missä Whitechapelin ja Docksin alueet ovat rikollisten ja köyhyyden pyörteissä, East Endin kaupunginosa nauttii vauraudesta ja rikkaista asukkaista. Näiden alueiden myötävaikutus taas tuntuu pelihahmojen teoissa eri painotuksin. Esimerkiksi Dr. Reid voi hyödyntää Pembroken sairaalaa lääketieteellisten taitojensa osalta potilaiden hoitamiseen, kun taas hänen vampyyripuolensa voi verenjanossaan kokea alueella houkutuksen käyttää hyväkseen heikkoja potilaita.

Alueellisten erojen ja visuaalisten puolen esittelyn lisäksi toisessa osassa tutustutaan säveltäjä Olivier Derivieren työhön. Hän kertoo millaisia tunnelmia pelin aikakausi ja ympäristöt synnyttävät musiikin luomisessa ja kuinka kaksoiselämää viettävä Jonathan kohtaa ongelmansa kahden maailman välissä. Miten tämä kaikki kääntyy pelin musiikiksi onkin oma kiinnostava tarinansa. Niin ikään sellisti Eric-Maria Couturier pääsee näyttämään taitonsa ja tyylitajunsa pelin ääniraidan osasissa.
Jos Youtube-upotus ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.
Vampyr julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille kevään 2018 aikana. Pelin ikäraja on PEGI 18.

AnaGonda