Urheilu

Suru-uutinen Saksasta: Jalkapallolegenda Gerd Müller on kuollut

Saksalainen jalkapallolegenda Gerd Müller on kuollut, kertoi hänen entinen seuransa Bayern München.

Saksasta kantautui suru-uutinen, kun jalkapallolegenda Gerd Müller on menehtynyt 75-vuotiaana, asiasta kertoi hänen entinen seuransa Bayern München.

Jalkapallohistorian armoitetuimpiin maalintekijöihin kuulunut, lempinimellä ”Der Bomber” kutsuttu Müller teki Bayernille 365 liigamaalia ja voitti Bundesliigan maalikuninkuuden seitsemän kertaa.

Länsi-Saksan maajoukkueessa hän teki 68 maalia 62 ottelussa ja oli voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 1974. Hän voitti myös Euroopan mestaruuden vuonna 1972 ja Bayernissä neljä Bundesliigan mestaruutta sekä kolme Euroopan cupia.

– Tämä on surullinen ja synkkä päivä Bayernille. Gerd Müller oli suurin hyökkääjä koskaan. Hänen nimensä ja muistonsa elävät ikuisesti, Bayernin puheenjohtaja Herbert Hainer toteaa seuran tiedotteessa.

Bayern Münchenin toimitusjohtaja, ex-maalivahtisuuruus Oliver Kahn kuvaili, kuinka Müllerin ”saavutuksiin ei ole ylletty tähän päivään saakka”.

–  Tämä tieto Gerd Müllerin kuolemasta koskettaa meitä kaikkia syvästi. Hän on yksi suurimmista legendoista FC Bayernin historiassa, hänen saavutuksiinsa ei ole ylletty tähän päivään saakka, ja ne pysyvät ikuisesti FC Bayernin ja saksalaisen jalkapallon osana. Gerd on sydämissämme, ikuisesti.

Raimo Jalo