Urheilu

Sky Germany -kanava: Venäläiskuski Nikita Mazepin ei jatka Haas-tallissa

Haas-tallin venäläiskuski Nikita Mazepinin F1-ura on ohitse, kertoo Sky Germany.Sky Germany kertoo, että 23-vuotias venäläiskuski Nikita Mazepinin ja yhdysvaltalaistalli Haasin tiet ovat eronneet. Mazepin saisi ajaa tällä kaudella neutraalin lipun alla F1-sarjassa.

Yhdysvaltalaisen F1-tallin Haas F1 Teamin italialainen tallipäällikkö Günther Steiner oli aiemmin sanonut, että tiimin varakuski 25-vuotias brasilianamerikkalainen Pietro Fittipaldi olisi ensimmäisenä jonossa Mazepinin korvaajaksi. Fittipaldi on kaksinkertaisen Formula 1 -maailmanmestarin Emerson Fittipaldin tyttärenpoika ja sukuun kuuluvat myös F1-kisoissa ajaneet Wilson ja Christian Fittipaldi.

Sky Germanyn mukaan Fittibaldi nähtäisiin Haasin F1-autossa jo 10.-12. maaliskuun testeissä Qatarin Bahrainissa.

Haas -tallilla on tällä hetkellä suuri sponsorisopimus venäläisyhtiön Uralkalin kanssa, joka hankaloittaa tällä hetkellä amerikkalaistallille tällaisessa maailmantilanteessa.

Haas F1 Teamin toista autoa ja sakslaisnuorukainen Mick Schumacher. Hänen isänsä on seitsenkertainen F1-sarjan maailmanmestari Michael Schumacher ja hänen setänsä Ralf Schumacher on F1:ssä kuusi osakilpailua.

AnaGonda