Peking olympialaiset 2022

Leijonien Valtteri Filppula kantaa lippua avajaisissa

37-vuotias Valtteri Filppula kantaa Suomen lippua talviolympialaisten avajaisissa perjantaina.Jääkiekkoilija Valtteri Filppula kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisten avajaisissa perjantaina. Filppula osallistuu toista kertaa urallaan olympialaisiin. Hän oli mukana Suomen joukkueessa Vancouverin kisoissa vuonna 2010. Hänet valittiin Suomen olympiajoukkueeseen Sotshiin 2014, mutta loukkaantuminen esti tuolloin kisamatkan.

Jääkiekkoilijoista Suomen lippua olympia-avajaisissa ovat aiemmin kantaneet Timo Blomqvist Albertvillessa 1992 ja Ville Peltonen Vancouverissa 2010.

NHL:n Stanley Cupin Detroitin joukkueessa vuonna 2008 voittanut, nykyisin Sveitsin liigaa Genevessä pelaava Filppula on kunniatehtävästä innoissaan. Vancouverissa 12 vuotta sitten hän oli voittamassa olympiapronssia.

– Tämä on kunniatehtävä ja upea juttu. Kun olin edellisen kerran mukana, niin en päässyt edes paikalle avajaisiin. Tämä tuntuu hyvältä, Filppula kertoo tiedotteessa.

Hän on Suomen olympiahistorian 24. urheilija, joka kantaa maansa lippua talvikisojen avajaisissa.

– Aina olen olympialaisia seurannut ja myös avajaisia katsonut. Hienoa päästä tuollaisten nimien joukkoon. Viime päivinä on tullut muitakin kivoja uutisia, ja tämä on tosi kiva lisä, iloitsee Filppula, joka sai alkuviikolla perheenlisäystä.

Vixi